Sport

2016.04.14. 20:11

Női vízilabda LEN Kupa - A görögökkel kezd a Szentes

Budapest - Pénteken és szombaton rendezik meg a női vízilabda LEN Kupa négyes döntőjét a Szentes részvételével a spanyol Mataró otthonában.

Budapest - Pénteken és szombaton rendezik meg a női vízilabda LEN Kupa négyes döntőjét a Szentes részvételével a spanyol Mataró otthonában.

A második számú kontinentális sorozat Final Fourjában a nyitónapon a magyar csapat a görög Vuliagmenivel csap össze, míg a másik elődöntőben a Mataró az orosz Uralocskával találkozik. A két győztes vív meg szombat este a kupáért, a két vesztes pedig a bronzért küzd meg egymással.

A szentesiek bizakodóak, általános megítélés szerint ugyanis csupán a Mataró emelkedik ki a négyesből, de ő sem annyival, hogy biztosra mehetne, még hazai medencében sem. Ugyanakkor a másik három résztvevő játéktudása nagyjából egyforma. A Szentesnek akad törleszteni valója görög riválisával szemben, mivel éppen a mostani elődöntős ellenfelével játszott a tavalyi kiírásban a bronzéremért, és akkor kétgólos vereséget szenvedett a Vuliagmenitől.

A magyar együttes történetében eddig kétszer végzett harmadikként a LEN Kupában.

A négyes döntő programja (a spanyol csapat honlapja szerint):

péntek, elődöntők:

Hungerit-Szentesi VK - Vuliagmeni (görög) 18.00

Mataro (spanyol) - Uralocska (orosz) 19.45

szombat:

a 3. helyért 19.00

az 1. helyért 20.45

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!