Sport

2016.04.22. 14:10

Most már nem szabad hibáznia a debrecenieknek

Debrecen - A DVSC-TEVA keleti rangadón fogadja a Diósgyőr alakulatát a Nagyerdei Stadionban.

Debrecen - A DVSC-TEVA keleti rangadón fogadja a Diósgyőr alakulatát a Nagyerdei Stadionban.

A végjátékhoz érkezett az OTP Bank Liga küzdelemsorozata, mindössze két forduló van hátra a bajnokságból. A Loki jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán, ugyanannyi pontot gyűjtve, mint a harmadik Videoton, s csak két egységre lemaradva a második helyezett MTK-tól.

Mivel a két legfőbb rivális a hét végén egymás ellen játszik, így a debrecenieknek esélyük nyílhat az előzésre, ha legyőzik a DVTK-t a szombaton 18 órakor kezdődő találkozón a Nagyerdei Stadionban.

Csakis a győzelem

A Loki–Diósgyőr párharc előzményei a cívisek mellett szólnak, elég megemlíteni, hogy az idei bajnokságban Miskolcon 2–0-ra, míg a Nagyerdei Stadionban 1–0-ra nyertek Kondás Elemér tanítványai. S az sem elhanyagolható tényező, hogy a borsodiak 11 összecsapás óta nem tudták legyőzni a Debrecent.

– Nem szabad a statisztikákból kiindulni, mert akkor csúnya meglepetések érhetik az embert. Ugyanúgy készülünk a DVTK ellen, mint bármelyik más mérkőzésre, nem vehetjük félvállról az ellenfelet – kezdte a beszélgetést Mészáros Norbert, a DVSC védője.

[poll id="1107"]

– Akárhogy nézzük, a Diósgyőr ellen keleti rangadót vívunk, remélem, minél többen jönnek ki a stadionba, s jó hangulatú derbit vívunk. Nagyon kiélezett a harc a dobogóért, minden pontnak jelentősége van. Éppen ezért csalódottak voltunk, amikor Sopronból egy ponttal kellett távoznunk, mivel a meccs hajrájában megvoltak a lehetőségeink arra, hogy legyőzzük a Haladást. Nincs más választásunk, minden meccsünket meg kell nyernünk a hátralévő két fordulóban. A győzelmen kívül nem tudok más eredményt elképzelni szombaton. Természetesen dominálni szeretnénk hazai környezetben, de nem szabad kétségbe esnünk akkor sem, ha nem lövünk gólt a találkozó elején. Mindegy, mikor vesszük be az ellenfél hálóját, az a fontos, hogy megnyerjük a meccset – fogalmazott a rutinos bekk.

Két mérkőzés

Fontos tudnivaló a szurkolóknak, hogy két futballmeccs lesz szombaton egymás után Debrecenben. A DVSC-TEVA–DVTK összecsapást után a város lelkes amatőr futballistái mutatják be tudásukat: a megye II-es bajnokság két cívisvárosi csapata, a DSC és a DASE meccse 20 órától kezdődik. A Loki-mérkőzés belépői érvényesek a második meccsre is, a Nagyerdei Stadion kapui 19.45-kor megnyílnak minden érdeklődő számára.

A Loki-DVTK bajnokit a Hajdú Online élőben közvetíti.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!