Sport

2016.04.01. 10:01

Magyar Kupát rendeznek Debrecenben

Debrecen - Április 9-én, 11 órától az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban kerül megrendezésre a dzsúdó Diák A-B korosztály (fiú-lány) számára kiírt Magyar Kupa.

Debrecen - Április 9-én, 11 órától az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban kerül megrendezésre a dzsúdó Diák A-B korosztály (fiú-lány) számára kiírt Magyar Kupa.

Újra rangos dzsúdó versenyt rendeznek Debrecenben, a Diák A-B korosztály (fiú-lány) legjobbjai lépnek tatamira. Örömteli esemény, hiszen igen régen került sor nívós megmérettetésre a cívisvárosban, a legendás Debrecen Nagydíjak már csak a sportág kedvelőinek emlékezetében élnek. A Diák A-B Magyar Kupa egyben Fekete Zsolt Emlékversenyként kerül megrendezésre, tisztelegve a város dzsúdósportjának korszakos egyénisége előtt.

- Örömteli számunkra, hogy rendezőként is újra bekapcsolódhatunk a sportág vérkeringésébe, hagyományteremtő szándékkal rendezzük a versenyt – kezdte Nagy István, a Sportcentrum SI szakágvezetője. – Kiemelt jelentőséggel bír a viadal, hiszen a korosztály egyik legfontosabb megmérettetésén lépnek tatamira az utánpótlás képviselői. Csősz Imre irányításával, a Sportcentrum SI támogatásával, jelentős szponzori, valamint szülői segítséggel pályáztuk meg a rendezés jogát. Nem csak Magyarországról, de a környező országokból is erős csapatok jelezték részvételüket. Rendezőként 20 fő körüli versenyzőgárdával indulunk, elsősorban azoktól várunk jó szereplést, akik a tavalyi ob-n már letették névjegyüket, de mindig akad egy-egy, a hazai környezetben megtáltosodó meglepetésember.

A hazai tatami fontosságáról a szakágvezető is tudna mesélni, szép emlékek, s győzelem fűzi az egykori Debrecen Nagydíjhoz.

- Debrecenben mindig nagy érdeklődés kísérte a dzsúdóversenyeket, az egykori cselgáncsozók, sportkedvelők parázs hangulatot teremtettek – emlékezett vissza az egykori Eb-bronzérmes. – Bízunk benne, hogy ez április 9-én is így lesz, garantált a küzdelem, s a technikai színvonal. Mindenkit szeretettel várunk az Oláh Gábor utcai csarnokba, a belépés ingyenes.

- Balogh Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!