Sport

2016.04.28. 18:47

„Az élet néha furcsa dolgokat produkál”

Debrecen - Varga Tamás visszaköltözik Szegedre, de szép emlékeket visz magával.

Debrecen - Varga Tamás visszaköltözik Szegedre, de szép emlékeket visz magával.

Egy korszak véget ér: a 2016/17-es bajnoki szezonban már nem Varga Tamás lesz a DVSE OB I-es csapatának a vezetőedzője. A Debreceni Vízilabda Klub közleményben tudatta a hírt a nagyvilággal szerdán este. A bejelentés szerint az egyesület és Varga több egyeztető megbeszélés után arra a közös döntésre jutott, hogy a közöttük 2016. június 30-ig érvényben lévő szerződést nem hosszabbítják meg.

A Hajdú-bihari Napló természetesen megkereste Csuvit az ügy kapcsán. A kétszeres olimpiai bajnok pólós konkrét okokat nem mondhatott, de leszögezte, az élet néha furcsa dolgokat produkál. – Hosszas egyeztetések után döntöttünk el, hogy így lesz a legjobb mindenkinek. Sajnálom, hogy így alakult, és bízom benne, senki sem érzi úgy, hogy cserben hagytam. Én magam nem haragszom senkire, pozitív élményekkel hagyom el a várost. A vezetőség megkért, maradjak nyárig, és segítsem például kialakítani a jövő évi keretet – fogalmazott Varga, aki köszöni mindenkinek, aki az elmúlt öt évben támogatta, és örül, hogy egy jól működő utánpótlást hagyhat maga mögött.

A hogyan továbbról is érdeklődtünk Csuvinál. – Van egy olyan ajánlatom, amelyet nehéz lenne visszautasítani, de ez csak jövő tavasszal forrja majd ki magát. Addig is szeretnék pihenni egy kicsit, rám fér. Szép, de fárasztó időszakon vagyok túl. A következő hónapokban befejezem végre a tanulmányaimat a Debreceni Egyetemen, olaszból megcsinálom a nyelvvizsgát, és több időm lesz a fiamra is – nyilatkozta a cívisvárosiak mestere, aki még nem tudja, ki lesz az utódja, de őt is megkérték, gondolkodjon rajta, ki lenne a legmegfelelőbb ember a pozícióra.

Megtudtuk, mindenki megdöbbent, a barátai, még Kemény Dénes sem tudta hova tenni a dolgot. Egyik ismerőse rögtön fel is ajánlott neki egy lehetőséget az utánpótlásban, de visszautasította.

Az idényből még hátralévő időszakban továbbra is Varga Tamás irányításával folyik majd a munka Debrecenben. A DVSE az alsóház győztese lett a középszakaszban, így a kilencedik helyért játszhat oda-visszavágós párharcot a Miskolccal, az első összecsapást a Debreceni Sportuszodában rendezik május 7-én 19.30-tól.


Debrecen - A Debreceni Vízilabda Klub és Varga Tamás, a felnőtt csapat vezetőedzője, valamint az utánpótlás csapatok szakmai vezetője, több egyeztető megbeszélés után arra a közös döntésre jutott, hogy a közöttük 2016. június 30-ig érvényben lévő szerződést nem hosszabbítja meg.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!