Sport

2016.04.19. 16:40

A szezon legfontosabb összecsapása előtt a Loki

Debrecen - Slakta Petra ígéri, a Loki mindent elkövet, hogy legyőzze a favorit Dunaújvárost.

Debrecen - Slakta Petra ígéri, a Loki mindent elkövet, hogy legyőzze a favorit Dunaújvárost.

Óriási lehetőség előtt áll a DVSC-TVP, amennyiben a debreceniek ledolgozzák ötgólos hátrányukat a Dunaújvárosi Kohász ellen a szerdán 18 órakor kezdődő összecsapáson a Hódos Imre sportcsarnokban, akkor a piros-fehérek bejutnak a K&H női kézilabda liga legjobb négy csapata közé. S ha a felsőházban folytatja a rájátszást a Loki, akkor a következő idényben az EHF-kupában is bizonyíthatják tudásukat a cívisvárosi lányok.

De ne szaladjuk ennyire előre, mert a debreceniektől igazi bravúr szükségeltetik a hétközi mérkőzésen, hiszen az EHF-kupa fináléjába jutó újvárosiak hazai környezetben 29–24-re diadalmaskodtak, így ötgólos előnyről várják a visszavágót. Bár vereséget szenvedett a DVSC, 40 percig remekül tartották magukat Tone Tiselj tanítványai, már 5 találattal is vezettek a vendéglátókkal szemben.

Kő kövön nem marad

– A felkészülésünkben ez volt az egyik kiindulópont. Úgy vezettünk Dunaújvárosban, hogy nem játszottunk a lehető legjobban, több hibát is vétettünk, mégis mi diktáltuk a tempót. Ezért, ha most jobb produkciót nyújtunk, mint egy hete, akkor bravúrt érhetünk el – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Slakta Petra, a Loki jobbszélsője. – Az alapvető taktikánk nem változik, viszont most szeretnénk maximálisan megvalósítani az edzői utasításokat. Ígérhetem, minden elkövetünk a sikerért, tudjuk, mennyire fontos ez a mérkőzés a csapat életében. Nyugodt szívvel kijelenthető, a szezon legfontosabb meccse vár ránk, óriási lehetőség számunkra, hogy egy gyengébb alapszakasz után bejussunk a legjobb négy közé. Szép feladat vár ránk, nagyon kemény mérkőzésre számítok, ahogy szokták mondani, kő kövön nem marad a Hódosban.

Képesek a bravúrra

Slakta Petra a hátrány ellenére bízik a továbbjutásban.

– Az öt gól nem tűnik soknak, de mi érezzük a súlyát a hátránynak. Ledolgozható a különbség, ám ehhez erőn felül kell teljesítenünk. Azért vagyok nyugodt és bizakodó, mert elvégeztük azt a munkát, ami szükséges a bravúrhoz. Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de már Dunaújvárosban is bizonyítottuk, képesek vagyunk meglepni a Kohászt – fogalmazott a debreceniek 15-öse.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!