Sport

2016.03.03. 14:42

Szövetségi szinten működő válogatott

Debrecen - Megyei szinten Hegedüs Gábor irányításával zajlik az új tehetségfejlesztő program.

Debrecen - Megyei szinten Hegedüs Gábor irányításával zajlik az új tehetségfejlesztő program.

Bernd Storck szövetségi kapitány és MLSZ Szakmai igazgató értekezletet tartott a megyei Tehetségközpont stáboknak Telkiben a közelmúltban, ahol elhangzott, hogy új, megyei szinten működő tehetségfejlesztő programot indított a szövetség az U12-U13-U14 éves fiatalok képzésére.

A cél az, hogy a korosztály legtehetségesebb játékosai rendszeres, egységes, minőségi képzést kapjanak, így megfelelő technikai, taktikai, fizikai készségek birtokában álljanak az első szövetségi szinten működő utánpótlás-válogatott, az U15-ös együttes rendelkezésére. A megyék részére, korosztálynak megfelelő, részletesen kidolgozott edzésprogramot állítottak össze, így ugyanazon irányelvek mentén képzik a játékosokat, ugyanazt az edzésmunkát elvégezve és ugyanazokat a követelményeket szem előtt tartva.

A program Hajdú-Bihar megyei szinten a Debreceni Labdarúgó Akadémián, Hegedüs Gábor szakmai vezető irányításával zajlik. Az elmúlt napokban az ötfős megyei stáb – Kolbe Ádám, Hegedüs Tamás, Szücs János, Dobó Viktor, Vígvári Benedek – felkészítését végezték, majd az MLSZ szakmai stábjával közösen szerdán kiválasztották azokat a fiatalokat, akik a három korosztályban kéthetente elkezdik a közös gyakorlást.

A program keretében május végén, a regionális tornán öt megyei csapat játszik egymás ellen, a legjobbakból kialakítják a kelet-magyarországi válogatottat, mely alakulat júniusban együtt készül Telkiben a szövetségi edzők irányításával.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!