Sport

2016.03.22. 19:18

Roadshow-ra mennek a Gladiátorok, van pár változás a keretben

Debrecen - A bajnok Gladiators március 26-án játssza szezonnyitó mérkőzését a Divízió I-ben a Miskolc ellen.

Debrecen - A bajnok Gladiators március 26-án játssza szezonnyitó mérkőzését a Divízió I-ben a Miskolc ellen.

Immár Gladiators Sportegyesület néven indulnak harcba a debreceni és szolnoki amerikai focisok az új idényben, a klub ráadásul két csapatot is indít 2016-ban. Az első Divízió I-es találkozó hétvégén lesz, így nem csak a Húsvétot ünnepelhetik a tojáslabdások – derült ki a csapat szezonnyitó sajtótájékoztatóján kedden délután.

– A Gázvezeték utcai stadion pályája nem felelt meg a követelményeknek, így amíg azt felújítjuk, egy időre új otthon után kellett néznünk. Egyfajta roadshow-t indítottunk, melynek keretein belül vidéki városokban játsszuk le a meccseinket, közben pedig népszerűsítjük a sportágunkat. Szombaton Nagyhegyesen csapunk össze a Miskolc Renegades egyletével, majd április 17-én Hajdúszoboszlón fogadjuk a Budapest Cowbells-t. A harmadik „hazai” találkozónk május 15-én lesz Rákócziújfalun, akkor a Dunaújvárost fogadjuk. A tavalyi sikereinket felbuzdulva sokan kaptak kedvet, hogy csatlakozzanak hozzánk, így 73 fősre duzzadt a keretünk. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy két csapatot is elindítsunk, az egyiket a Divízió I-ben, a másikat a II-ben. Előbbiben a döntőbe kerülés a célunk, jó lenne feljutni a HFL-be, utóbbiban is szeretnénk minél több meccset megnyerni, de itt a lényeg az, hogy mindenki lehetőséghez jusson – fogalmazott Gerda Lajos, a Gladiators AFC elnöke.

Szalkai László vezetőségi tag kiemelte, több, mint egymillió forintba kerül az idei indulás, ami nagy terhet ró a játékosokra is, mivel nem kiemelt sportágról van szó. Mint mondta, nehéz, de meg akarják oldani, így meg is oldják az anyagi dolgokat.

A tavalyi döntő legjobb játékosa, Molnár Gábor (irányító) elismerte, nem könnyű a helyzetük, mivel ritkábban tudnak csak közösen edzeni a szolnokiakkal. – Két hete Egerben játszottunk, ekkor látszott még a szezon eleji forma, de egyre jobban bele fogunk jönni! – jelentette ki Molnár.

Szívesen jött vissza

Az újoncok mellett komoly játékosokkal erősített a Gladiators, Hartai Gábor, Kispál Gábor, Kovács Gábor, Szabó Krisztián, Szente Attila, dr. Tóth Attila és Hanász Róbert is a cívisvárosiakat erősíti a jövőben. Hanász a klub egyik alapító tagja volt anno, de kényszerűségből előbb Nyíregyházára, majd Miskolcra került. A Dallas becenévre hallgató elkapó a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott, szívesen jött vissza Debrecenbe. – Az elmúlt években is figyeltem a cívisvárosiak ténykedését, mindig is a szívem csücske volt ez az egylet. Örülök, hogy visszatérhettem és tapasztalatommal segíthetem a többieket. Úgy hiszem, Szántó Krisztiánnal kiegészülve a passzjátékunkon sokat erősíthetünk. Ennek a formációnak az a nagy erénye, hogy egymásért küzdünk, minket nem a pénz motivál, hanem a játék szeretete.

HBN-SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!