Sport

2016.03.10. 11:18

Női röplabda Közép-európai Liga - Első nemzetközi sikerére készül a Békéscsaba

Budapest - A Békéscsaba női röplabdacsapata a végső győzelem reményében és esélyével lép pályára a Közép-európai Liga négyes döntőjében, amelyet pénteken és szombaton rendeznek Mariborban.

Budapest - A Békéscsaba női röplabdacsapata a végső győzelem reményében és esélyével lép pályára a Közép-európai Liga négyes döntőjében, amelyet pénteken és szombaton rendeznek Mariborban.

Az 1994 óta létező regionális nemzetközi kupasorozatot 1995-ben és 1996-ban az Eger, 2000-ben a Nyíregyháza nyerte, a Közép-európai Regionális Röplabda Szövetség (MEVZA) megalakulása és a liga 2007-es újjáéledése óta viszont egyetlen magyar csapat sem jutott a legjobb négy közé.

A hazai NB I és a Közép-európai Liga alapszakaszát, valamint a Magyar Kupát is veretlenül megnyerő Békéscsaba a péntek esti elődöntőben a Vasassal találkozik. A fővárosiak négy külföldi játékosából kettő sérüléssel bajlódik, és a felépülése után ismét egészséges Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin, illetve Pekárik Eszter sincs még tökéletes állapotban. A műtéte után lábadozó Lévai Vivien biztosan nem léphet pályára.

Az M4 Sport állandó szakértője, Nyári Sándor az MTI megkeresésére úgy vélekedett: Jókay Zoltán vezetőedzőnek bizonyára nem lesz könnyű összeállítania a legjobb kezdőhatosát, mert el kell döntenie, hogy a nemzetközi porondon akarnak-e jól szerepelni, vagy a magyar bajnokság rájátszására való felkészülés egyik állomásaként tekint a négyes döntőre.

"Szakmailag nem lenne indokolt kihegyezni a Vasas formáját a maribori tornára" - vélekedett Nyári.

A két magyar és a két szlovén együttest is jól ismerő szakkommentátor kiemelte: az ellenfelek is elismerik, hogy a Békéscsabával a finálé esélyeseként kell számolni.

"A viharsarkiak vitán felül favoritnak számítanak, nagy meglepetés lenne, ha nem jutnának a szombati döntőbe. A végső sikerre is van esélyük, mert a kezdőcsapatuk rendkívül erős, bár a cseresoruk eléggé rövid, de nem lesz könnyű dolguk Mariborban. Bár veretlenek, ám a sorozatok nem tartanak örökké... Akkor válik igazán jó csapattá a Békéscsaba, ha az első kisiklást is jól kezeli majd" - magyarázta a négyszeres magyar bajnok edző.

Nyári szerint az elődöntő másik ágán "a két nagyon jó képességű szlovén együttes találkozóján a hazai pálya és a sokkal egységesebb csapatjáték a címvédő Maribor mellett szól. A Calcit Ljubljanában viszont néhány kivételes képességű röplabdázó szerepel, akik bármelyik meccset képesek eldönteni".

A program:

péntek:

elődöntő:

  • Nova KBM Branik Maribor (szlovén)-OK Calcit Ljubljana (szlovén) 17.00
  • Linamar Békéscsabai RSE-Vasas Óbuda 20.00
  • szombat:

  • a 3. helyért 16.00
  • döntő 19.00
  • - MTI -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!