Sport

2016.03.21. 10:30

Megkoronázták a vébét

Debrecen - Színpompás gálával zárult a Főnix Csarnokban zajló junior-világverseny.

Debrecen - Színpompás gálával zárult a Főnix Csarnokban zajló junior-világverseny.

Végéhez ért a Debrecenben rendezett junior műkorcsolya- és jégtánc-­világbajnokság vasárnap. A többnapos viadalt egy nagyszabású gála zárta le, mely méltó befejezése volt a remekül tető alá hozott vb-nek.

Nagyot futott

Szombaton a női műkorcsolya- és jégtánckűr volt programon, előbbiben egy magyar lánnyal, Tóth Ivettel, aki a rövidprogram után a 15. helyről indult, ami már önmagában jelentős előrelépésről tanúskodott a tavalyi 28. helyezéséhez képest. Ivett azonban nem elégedett meg ennyivel, és ígéretét tartva fantasztikus kűrrel rukkolt elő szombaton. Sőt, egy váratlan esemény is befolyásolta a végső eredményét: a rövidprogram után az első helyen álló orosz Fedicskina a száraz bemelegítés során, pár perccel a jégre lépés előtt megsérült a bokáján, így vissza kellett lépnie, ami Ivettnek plusz egy helyet jelentett – Sebestyén Júlia tanítványa 153,70 ponttal a nyolcadik helyen zárta a versenyt negyedik junior-vb szereplése alkalmával, a szabadkorcsolyázásban a hetedik lett.

– Úgy éreztem most fejben is nagyon ott voltam, jól tudtam koncentrálni. Hihetetlenül örülök a pontjaimnak is, idén még ennyire sosem futottam jól, ezt most tényleg sikerült odatenni. Csodálatos volt a közönség is, minden ugrásnál érzékeltem a szeretetüket. Már a program első fele is elég jól sikerült, a második felében pedig végig vitt a zene lendülete. Nagyon jól éreztem magam, hihetetlenül boldog vagyok – nyilatkozta Tóth Ivett, akivel edzője, Sebestyén Júlia is elégedett volt.

A világbajnoki címet a japán Marin Honda szerezte meg.

HBN


Budapest - Az arany- és az ezüstérmet is amerikai jégtáncos duó nyerte meg szombaton a debreceni műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság utolsó versenyszámában.


Debrecen - Az utolsó napjához érkezett a debreceni Főnix Csarnokban zajló Junior Műkorcsolya és Jégtánc Világbajnokság.


Debrecen - Samohiné az aranyérem a férfiaknál, Tóth Ivett 14.13-kor mutatja be kűrjét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!