Sport

2016.03.15. 12:13

Leesett a lánc, de Takácsék újra föl akarják tenni

Debrecen - A Ferencváros elleni Magyar Kupa-összecsapáson akarják feledtetni a hétvégi kisiklást a lokisták.

Debrecen - A Ferencváros elleni Magyar Kupa-összecsapáson akarják feledtetni a hétvégi kisiklást a lokisták.

– Olyan volt a szombati mérkőzés, mint amikor a bringádon leesik a lánc, bármivel is próbálkoztunk, egyszerűen nem ment a játék, ezért lett sima vereség a vége – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Takács Tamás, a DVSC-TEVA csatára a hétvégi, 3–0-s Budapest Honvéd-győzelemmel végződött hazai bajnokiról, amelyet eltiltása miatt csak a lelátóról kísérhetett figyelemmel..

Fel a fejjel!

– Azóta már átbeszéltük a történteket a társaimmal és a szakmai stábbal, kielemeztük a hibáinkat, amelyekből akadt több is, a jövőben megpróbáljuk ezeket a bakikat nem elkövetni ismét. Úgy vélem, helyretettük magunkban a történteket és most már föl kell emelnünk a fejünket, s csak a szerdai kupameccsre szabad koncentrálnunk. Meg kell mutatnunk a Fradi ellen, hogy nem tört meg bennünket a Honvéd elleni sikertelenség – nyilatkozta a huszonöt éves labdarúgó.

A Debrecen szerdán 18 órától a Ferencváros együttesét fogadja a Nagyerdei Stadionban, az összecsapás a Magyar Kupa elődöntőjének odavágója lesz. Nem állítható, hogy könnyed ujjgyakorlat vár a hazaiakra, hiszen a már most bajnoknak mondható zöld-fehérek kiemelkednek a hazai mezőnyből, azonban Takácsnak van olyan pozitív élménye a zöldek ellen, amelybe belekapaszkodhat.

Gól, gólpassz

– Harmincnégy esztendő után sikerült legyőznie a DVTK-nak a Fradit, telt ház volt, ráadásul gólt rúgtam és gólpasszt adtam azon a meccsen – elevenedett meg a 2014 októberében lejátszott miskolci bajnoki. – Jó lenne valami hasonlót átélni szerdán este is, nagyon fontos lenne közönségünket megörvendeztetni. A legjobb négy között már nincs könnyű ellenfél, én személy szerint örültem az FTC-nek, olyan csapat, amelyel élvezetes meccset vívhatunk és amely ellen bebizonyíthatjuk, mire vagyunk képesek. Izgatottan várjuk a kilencven percet, szeretnénk előnyt szerezni a visszavágóra, és ha kapott gól nélkül tennénk azt, még csodálatosabb lenne! Ám a lényeg, hogy a két meccs után mi örülhessünk a továbbjutásnak – jelentette ki Takács Tamás.

HBN


Rég nyertek ellenük

2015. 11. 28. OTP Bank Liga:

Ferencváros–DVSC-TEVA 3–0

2015. 08. 22. OTP Bank Liga:

DVSC-TEVA–Ferencváros 0–3

2015. 06. 03. Ligakupa-döntő:

DVSC-TEVA–Ferencváros 1–2

2015. 05. 10. OTP Bank Liga:

Ferencváros–DVSC-TEVA 1–1

2014. 10. 26. OTP Bank Liga:

DVSC-TEVA–Ferencváros 2–2

2014. 03. 16. OTP Bank Liga:

Ferencváros–DVSC-TEVA 1–1

2013. 08. 25. OTP Bank Liga:

DVSC-TEVA–Ferencváros 4–1


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!