Sport

2016.03.07. 13:55

Küldjön hírt! - Futsal BL: Kilencedikek lettek a debreceni hallássérültek

Debrecen -<em> Február 28-án a Debreceni SFSK csapata elnyerte az MHLSZ Hallássérültek Teremlabdarúgó Országos Bajnokságát, így megszerezte a jogot arra, hogy elindulhasson a III. Hallássérültek Futsal Bajnokok Ligájában</em> - írja olvasónk.

Debrecen - Február 28-án a Debreceni SFSK csapata elnyerte az MHLSZ Hallássérültek Teremlabdarúgó Országos Bajnokságát, így megszerezte a jogot arra, hogy elindulhasson a III. Hallássérültek Futsal Bajnokok Ligájában - írja olvasónk.

A BL-t idén Spanyolország (Ayamonte, Isla Cristina) és Portugália (Vila Real de Santo Antonio, Castro Marím) határán húzódó helyszíneken rendezték meg. A fő helyszín a spanyolországi Huelva tartománybeli Ayamonte volt. 24 férfi és 11 női csapat adta le nevezését a versenyre, de csak 21 férfi csapat lépett pályára a BL keretén belül, ugyanis 3 csapat a megmérettetés előtt néhány nappal visszalépett.

Eredményeink:

1. C.D.S. MIJAS COSTA – DEBRECENI S.F.S.K. 0-5

Első csoportmérkőzés

2. DAN ODENSE – DEBRECENI S.F.S.K 0:9

Második csoportmérkőzés

3. DEBRECENI S.F.S.K – S.S.K. VITKOVICE 2:7

Harmadik csoportmérkőzés

4. DEBRECENI S.F.S.K. – C.D.S. HUELVA 1:3

Első nyolcaddöntő mérkőzés

5. DOLPHINS ASHDOD – DEBRECENI S.F.S.K. 4:0

Második nyolcaddöntő mérkőzés

6. ST. JOHN´S DFC – DEBRECENI S.F.S.K. 1:6

Mérkőzés a 9-12. helyért

7. DEBRECENI S.F.S.K – G.S.G. LINZ 8:2

Mérkőzés a 9-10. helyért.

A mérkőzések befejeztével kissé csalódottan zártuk le a BL részvételünket. Óriási hittel vágtunk neki második Bajnokok Ligája szereplésünknek, hittük, hogy megajándékozhatjuk az Országunkat és a támogatóinkat legalább a 8. hellyel. Ez a verseny megmutatta, hogy hol és miben kell még fejlődnünk, javítanunk. Megtanultuk azt is, hogy nem lehetünk türelmetlenek sem, nem tehetünk meg hirtelen és pillanatok alatt óriási lépéseket előre. Sokkal többet kell még dolgoznunk az álmainkért. A BL versenyének színvonala pedig folyamatosan emelkedik, ami újabb okot ad a még több munka és felkészülés elvégzésére. 2015-ben Graz-ban voltunk először a BL-ben, ahol a 13. helyet szereztük meg. Ehhez az eredményhez képest jó előrelépés a mostani 9. helyezés. Csapatunk nagyon boldog, hogy a támogatók segítségével ezen a rendkívül nívós eseményen képviselhette Magyarországot és Debrecent. Bízunk benne, hogy ez az előrelépés bizalomkeltő a támogatóink, szurkolóink és az érdeklődők számára.

A részvétel több szempontból hasznos volt számunkra, hiszen bővíthettük szakmai, nyelvi és kulturális ismereteinket, valamint létrehozhattunk új kapcsolatokat, a meglévőket pedig tovább ápoltuk eme kiemelkedő esemény tükrében.

Bővebb beszámoló ">itt olvasható.

- Szűcs Helga -



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!