Sport

2016.03.29. 16:43

Fuss, Forrest! Fuss!

Debrecen - A sport jóvoltából meg lehet nyitni a zárkózott autista gyerekeket.

Debrecen - A sport jóvoltából meg lehet nyitni a zárkózott autista gyerekeket.

Az április másodikai autizmus világnapjához kapcsolódva idén március 31-én, csütörtök délelőtt tartják a Forrest-futást a Gyulai István Atlétikai Stadionban. A rendezvény célja, hogy az autizmussal élő gyerekek, szüleik és nevelőik közösen sportoljanak, nevessenek, érezzék jól magukat – ismertette az esemény sajtótájékoztatóján az egyik szervező, Szentgyörgyi János a dr. Kenézy Gyula Baráti Kör Civil Egyesület ügyvivője. Elmondta: a játékos vetélkedőkkel is kiegészülő sportnapon meghívott vendégek: orvosok, pszichológusok, pedagógusok, művészek, sportolók, vállalkozók, országgyűlési- és önkormányzati képviselők, valamint katonák és rendőrök is együtt futnak majd az általános iskolás korú, 100-120 fiatallal.

Dr. Oláh Róza a Kenézy Kórház Gyermek és Ifjúsági Pszichiátriai Osztályának főorvosa arról beszélt a tájékoztatón, hogy manapság sajnos a kicsinyek felkarolását és az áldozatot nem mindenki tekinti elsőrendű feladatnak. Az autizmus olyan betegség, amely miatt a gyerekek nem tudnak megnyílni, kapcsolatot teremteni. A felnőttek egy ilyen futás során megtalálják azt a „kulcsot” ami a világ felé fordítja őket – tette hozzá.

A rendezvényen a rendőrség kutyás elfogási bemutatót tart, apró ajándékot ad, a honvédség pedig katonazenekarral és „gulyáságyúval” vonul fel.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!