Sport

2016.03.26. 11:10

Felkészülési, nem barátságos

Budapest - Modric, Srna és Mand­zukic személyében világsztárok ellen lépnek pályára a magyarok szombaton.

Budapest - Modric, Srna és Mand­zukic személyében világsztárok ellen lépnek pályára a magyarok szombaton.

Nagy érdeklődés kíséri a Magyarország–Horvátország felkészülési labdarúgó mérkőzést, a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapást telt ház előtt rendezik a budapesti Groupama Arénában. (Tv.: M4 Sport, élő).

Győzni szeretne

– A horvátok hasonló rendszerben futballoznak, mint az osztrákok, ezért kimondottan hasznos tapasztalatokat szerezhetünk a mérkőzésen. Mi és a horvátok is 4–2–3–1-es felállásban játszunk majd, fontos, hogy taktikailag is jól felkészüljünk a találkozóra. Úgy fogunk játszani, mintha egy döntőben játszanánk, mindenképpen a győzelemre fogunk hajtani. Számomra a felkészülési mérkőzések nem barátságos meccsek, hanem tesztmérkőzések, amelyeken esélyt kapnak a játékosok, hogy megmutassák, nemzetközi szinten, az Európa-bajnokságon is megállják a helyüket. Az Eb-n nagyon erős csapatokkal állunk majd szemben, ezért választottunk erős riválisokat a felkészülés során is. Szeretnénk látni, hol vannak a határaink, milyen hibáink vannak, miben kell még javítanunk a kontinenstornáig, könnyű riválisok ellen ezeket nem láthatnánk meg. Nem akarom, hogy meglepetés érjen minket az Európa-bajnokságon, ezért vállaltuk fel, hogy már most nehéz mérkőzéseket vívjunk, még ha ez adott esetben magában hordozza a rosszabb eredmények lehetőségét is – fogalmazott Bernd Storck szövetségi kapitány, majd hozzátette, a horvátok elleni mérkőzés második félidejében sok cserét tervez végrehajtani, hogy minél több játékost láthasson a pályán.

Korhut esélye

A magyar válogatott keretében – egyedüli debreceniként – Korhut Mihály is bevetésre vár. Lapinformációk szerint a Loki balhátvédjének jó esélye van a bizonyításra, ugyanis Kádár Tamás bokasérülés miatt már el is hagyta az edzőtábort, így vélhetően az eddig a válogatottban négyszer pályára lépő Korhut kezdhet a hátvédsorban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!