Sport

2016.03.10. 13:08

Döntetlen a sártengerben

Budapest, Debrecen - Harminc percig emberhátrányban játszott a Loki, a hajrában mégis megnyerhette volna a meccset.

Budapest, Debrecen - Harminc percig emberhátrányban játszott a Loki, a hajrában mégis megnyerhette volna a meccset.

Nem volt könnyű dolga a DVSC-TEVA labdarúgócsapatának a hétközi fordulóban Angyalföldön: a Vasas egyértelműen a védekezésre fektette a hangsúlyt, s kontrákkal próbált veszélyeztetni, ráadásul irreális talajú pályán küzdöttek a csapatok. A hazaiak taktikája érthető volt a tabellán elfoglalt helyezése alapján, hiszen a kiesés elkerüléséért küzdő gárdának minden pontra szüksége lesz a végelszámolásnál.

Nincs mit szépíteni a dolgot, a Loki nem találta az ellenszerét az angyalföldiek masszív védekezésének, mert hiába akasztották meg a piros-kékek támadáskísérleteit a legtöbb esetben már a félpályán, a sündisznóállásba helyezkedett vendéglátók csupán a tizenhatosig engedték a cíviseket. Ráadásul Novák egy-két esetben nagy kala­majkát okozott Verpecz kapuja előtt. A meccs menetébe Takács Tamás 60. percben történt kiállítása hozott fordulatot, ekkor a Vasas kijött a védekező pozícióból, igyekezett támadásokat vezetni, de nagy helyzetig nem jutottak, míg az egyik kontra végén Horváth Zsolt eldönthette volna a mérkőzést, ám ziccerben a kapu fölé helyezte a labdát.

Kimaradt helyzetek

–Nehéz úgy játszani, ha a csapat elveszít egy embert, általában ilyenkor védekezésre kell visszaállni. Miután megfogyatkoztunk, voltak helyzeteink, amelyeket sajnos kihagytunk – vélekedett csapata játékáról a balhátvéd Korhut Mihály, aki felfutásaival és beadásaival ezúttal is aktívan kivette részét a támadásokból. – Úgy éreztük, a Vasas játékát zavarta meg Takács Tamás kiállítása, de nyomta őket a hazai pálya előnye is. Ha azt vesszük alapul, hogy 30 percet emberhátrányban játszottunk, talán örülni kellene a gól nélküli döntetlennek, de hozzáteszem, volt két nagy helyzetünk és lőttünk egy lesgólt is, míg a vendéglátóknak a kiállítás után szinte lehetősége sem volt.

Korhut nem mehetett el szó nélkül az Illovszky-stadion játékterének talaja mellett. – Nem szoktam foglalkozni a pálya minőségével, de ahol most játszottunk, egyáltalán nem mondható ideálisnak. Csúsztunk, másztunk a sárban, ezért volt sok pontatlanság a játékban mindkét csapatnál. Hiába koncentráltunk a helyzetek kialakítására, a pálya állapota megnehezítette a játékot – fogalmazott a debreceni bekk.

HBN–KZS




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!