Sport

2016.03.09. 13:21

BL: Megtört a Real olasz átka

A madridiaknak kilencedik nekifutásra sikerült Olaszországból érkező ellenlábast kiütniük.

A madridiaknak kilencedik nekifutásra sikerült Olaszországból érkező ellenlábast kiütniük.

Nem történt meglepetés a Bajnokok Ligája keddi játéknapján: a Real Madrid a Romát kettős győzelemmel múlta felül a legjobb 16 között, míg a Wolfsburg a Belgiumban aratott 3–2-es sikerét követően hazai pályán is megverte a Gent alakulatát.

Többre vágynak

A Real a Santiago Bernabéu stadionban sem kegyelmezett a római „Farkasoknak”, Cristiano Ronaldo és James Rodríguez góljaival 2–0-val küldte haza olasz riválisát. A királyi gárda zsinórban hatodik alkalommal vette sikerrel a nyolcaddöntőt.

– Nehéz meccs volt, ám a végén sikerült elérnünk a célunkat, folytathatjuk szereplésünket a BL-ben. Fontosnak tartom azt is, hogy kapott gól nélkül zártuk a mérkőzést – fogalmazott Zinedine Zidane, a Real Madrid francia szakvezetője a sajtótájékoztatón. A spanyolok egy hosszú ideje tartó rossz szériát szakítottak meg a Roma búcsúztatásával, hiszen ezt megelőzően nyolc párharcot vesztettek el itáliai ellenféllel szemben a nemzetközi porondon.

A Wolfsburg arénáját a hazai drukkerek „örömódája” zengte be, hiszen kedvenc együttesük megálljt parancsolt a Gentnek. Az összecsapás egyetlen találata a 74. percben született, ekkor a világbajnok André Schürrle vette be Matz Sels kapuját. A német alakulat játékosai történelmi tettet hajtottak végre, ugyanis a „Wolfs” korábban még nem jutott ilyen messzire a BL-ben.

– Hatalmas siker a továbbjutás a klub életében, minden elismerésem a játékosoké. Sokan azt állították a sorsolást követően, hogy könnyű dolgunk lesz, ám ellenfelünk megnehezítette az életünket. A negyeddöntőben bárkit is kapunk, nem mi leszünk az esélyesek, ennek ellenére szeretnénk tovább folytatni menetelésünket – nyilatkozta az Uefa.com weboldalon Dieter Hecking, a Wolfsburg mestere.

HBN-BÁ


Eredmények:

Real Madrid–AS Roma 2–0 (0–0)

Gólszerző: Cristiano Ronaldo (64.), James Rodríguez (68.)

Továbbjutott: a Real 4–0-s összesítéssel

Wolfsburg–Gent 1–0 (0–0)

Gólszerző: Schürrle (74.)

Továbbjutott: a Wolfsburg 4–2-es összesítéssel


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!