Sport

2016.03.08. 10:17

BL: Jó helyzetben a Real és a Wolfsburg

A spanyolok rendkívül magabiztos diadallal hangoltak a hétvégén a Roma elleni visszavágóra.

A spanyolok rendkívül magabiztos diadallal hangoltak a hétvégén a Roma elleni visszavágóra.

A Real Madrid–Roma (tv: M4 Sport) és a Wolfsburg–Gent (tv: Sport1) ütközetekkel kezdetét veszi a Bajnokok nyolcaddöntőinek második fordulója kedd este 20.45-kor. Az odavágók során a hispán együttes kétgólos előnyre tett szert az olasz fővárosban, míg a német „Farkasok” fordulatos meccsen verték belga riválisukat 3–2-re.

Megpróbálják a lehetetlent

– Minden tőlünk telhetőt megteszünk a továbbjutásért, de tisztában vagyunk vele, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, tökéletes mérkőzést kell produkálnunk a siker érdekében – fogalmazott Miralem Pjanic, a rómaiak bosnyák középpályása az angol nyelvű Fourfourtwo magazinnak.

Zinedine Zidane legénységének remekül sikerült a főpróba, ugyanis a négy találatig jutó Cristiano Ronaldo vezérletével a Celta Vigót 7–1 arányban múlták felül szombaton. A Realnak egyébként a BL-ben van reális esélye a trófeaszerzésre ebben a szezonban, ugyanis a bajnokságban 12 pont a hátránya a Barcelonával szemben, a kupában pedig Gyenisz Cserisev jogosulatlan szerepeltetése miatt kizárták a királyiakat.

– Hatalmas hiba lenne, ha csupán az előnyünket őriznénk. Ellenfelünk már az első találkozón is bebizonyította, hogy remek futballra képes, ennek fényében nem becsülhetjük le a Gentet – vélekedett Koen Casteels, aki Diego Benaglio sérülése miatt védheti a Wolfsburg kapuját. A németek a csoportkörben mindhárom hazai összecsapásukat sikerrel vívták meg, ez jó előjel lehet a keddi találkozó előtt.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!