Sport

2016.02.04. 10:47

Visszavágna az őszi vereségért a DEAC

Debrecen - Rendkívül kétarcú csapat benyomását keltik eddig a csongrádiak.

Debrecen - Rendkívül kétarcú csapat benyomását keltik eddig a csongrádiak.

Újra hazai pályán szerepel a DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese a másodosztályú kosárlabda bajnokság tizennegyedik fordulójában. A vasárnap 16 órától kezdődő mérkőzésen azt a Vásárhelyi Kosársulit fogadja az Oláh Gábor utcán a DEAC, amely az ősszel hosszabbításban győzte le a cívisvárosi együttest.

Nem lesz gond

A Hódmezővásárhely a 2015/16-os szezonban eddig csak árnyéka önmagának, hiszen a tavalyi alapszakasz győzelme óta, az idei kiírásban azért is keményen meg kell küzdenie, hogy a felsőházba kerülhessen. Rendkívül két­arcú csapat benyomását keltik eddig a csongrádiak, mivel szinte bárkivel képesek szoros mérkőzést játszani, legyen az kiesőjelölt, vagy bajnokesélyes. – Nehéz találkozóra számítok, mert nagyon kellemetlen stílusú ellenfél a Vásárhely. Idén egyszer már megtréfáltak bennünket, úgyhogy mindenképp szeretnénk nekik visszavágni – nyilatkozta a hazaiak rutinos centere, Takács Dániel.

A DEAC elképesztő formában kezdte a 2016-os esztendőt, mind a négy találkozóját megnyerte, s ellenfeleit átlagosan több, mint negyven ponttal sikerült legyőznie. A Kosársuli ezzel szemben két győzelemmel és két vereséggel kezdte az évet. Az előzetesen a Keleti csoport megnyerésére is esélyesnek tartott Hódmezővásárhely jelenleg egy győzelemre van a legjobb négybe jutástól, míg a DEAC ugyanilyen távolságban van a listavezetőtől. – Csalóka a tabellán elfoglalt pozíciójuk, hiszen szinte minden poszton van egy olyan játékosuk, aki képes eldönteni egy mérkőzést. Alaposan felkészülünk belőlük, tanultunk a hibáinkból, és ha a mostanában ránk jellemző játékot tudjuk nyújtani, akkor szerintem nem lesz probléma – zárta mondandóját Takács.

HBN–EÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!