Sport

2016.02.12. 17:34

Sokat jelenthet, hogy felépültek a betegek

Debrecen - A múlt heti, OSC elleni derbi után újabb erős gárda, az FTC vár a debreceniekre.

Debrecen - A múlt heti, OSC elleni derbi után újabb erős gárda, az FTC vár a debreceniekre.

A komoly játékerőt képviselő FTC-PQS Waterpolo gárdája látogat az E.ON férfi OB I. 2015/16-os kiírásának 12. fordulójában, szombaton 17 órától a Debreceni Sportuszodába. A fővárosi egylet a B csoport második helyén áll, eddig 24 pontot gyűjtött, épp, ahogy a listavezető OSC.

A negyedik DVSE múlt hét végén az éllovas otthonában vendégszerepelt, ám csak foghíjasan tudott kiállni a hajdú-bihari csapat, ugyanis a régebb óta hiányzó, térdműtét után lábadozó Kincses Attila mellett a beteg Halek Mártonra és Babay Árpádra sem számíthatott Varga Tamás vezetőedző. Ennek ellenére az első félidőben tartani tudta a lépést bivalyerős riválisával a DVSE, mely végül 13–5-ös vereséget szenvedett.

Jó hír, hogy Kincsest leszámítva immár mindenki játékára számíthat a debreceniek szakmai stábja, ami fontos is, pláne egy újabb rangadó előtt.

Végig kitartani

– Olyan teljesítményre lesz szükség a csapatunktól, mint amilyennel az OSC elleni meccs első két negyedében

előrukkoltunk. Szerencsére felépültek a betegeink, reméljük, visszatértükkel az egész találkozó alatt kiegyensúlyozott produkciót tudunk majd nyújtani. Közel sem mindegy, hogy van-e cserelehetőségünk és hogy hány emberrel kell végigjátszanunk egy derbit. Góllövő játékosok hiányoztak tőlünk a múlt héten, jelenlétük nagy fegyvertény lehet – nyilatkozta Süveges Máté, a DVSE centere.

Ősszel egész szoros összecsapást játszottak a felek, leszámítva az első játékrészt, szinte végig egyenrangú ellenfelei tudtak lenni a cívisvárosiak a pesti gárdának, mely akkor 10–7-re nyert.

– Megnéztük az októberi, fővárosi meccsünk felvételét, kielemeztük, mit rontottunk el, mire kell jobban odafigyelni. Több elkerülhető gólt is kaptunk, kulcskérdés, hogy ezt most kiküszöböljük. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy immár a Fradinak is erősebb a kerete, ősszel még nem voltak komplettek, ez is nehezíti a dolgunkat. Nem lesz könnyű, ez egyértelmű, ugyanakkor szeretnénk szoros eredményt elérni, és pontot szerezni. A hazai pálya mellettünk szól, nem egyszer bizonyítottuk már, hogy a Debreceni Sportuszodát nem egyszerű győztesként elhagyni – mondta Süveges, aki úgy véli, nincs értelme kiemelni egyes személyeket a Ferencvárosból, hiszen minden poszton nagyon erős pólósaik vannak, meg egyébként is, csapatként funkcionálnak jól – ahogyan a DVSE is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!