Sport

2016.02.13. 14:49

Mozgalmas hétvége vár a debreceni floorballosokra

Debrecen - Szombaton és vasárnap is hazai pályán lép pályára a Duró-legénység.

Debrecen - Szombaton és vasárnap is hazai pályán lép pályára a Duró-legénység.

Kétségtelenül a szombati mérkőzés rendelkezik magasabb prioritással: a bajnoki küzdelmek 9. fordulójában a Szegedi FE látogat szombaton az Agrárra. Az őszi mérkőzést a debreceniek nyerték 6:4-es arányban, de ez jelenleg semmit sem nyom a latba. Sőt: a debreceni csapat tétmérkőzésen már 4 forduló óta nyeretlen, így éppen ideje lenne megszakítani a rossz sorozatot!

A győzelem kulcsa ugyanakkor a hazai csapat kezében van: amennyiben sikerül dominálni a játékot és pontos passzokkal támadásokat építeni, akkor sikerülhet megszerezni az áhított győzelmet. További kulcskérdés lesz, hogy mennyire sikerül megakasztani a vendségek támadásait, valamint likvidálni a ponterős Keszthelyi Balázst.

Duró Norbert, a DEAC edzője: „A szegedi mérkőzés alkalmával egy szoros, nagy iramú mérkőzést játszottunk, ahol felváltva születtek a gólok, majd a végén sikerült a csapatunknak megszereznie a 2 pontot. Ez alkalommal sem számítok könnyebb mérkőzésre. Azóta a csapat az összes taktikai felállást megismerte mind védekezés, mind támadás tekintetében, tehát innentől kezdve csak rajtuk múlik, hogy alkalmazzák-e azokat. A kulcs a kezükben van minden szituációhoz, kérdés az, hogy képesek-e felismerni, mikor mit kell tenniük.

Keszthelyi Balázs, a Szegedi FE házi pontkirálya: "Alapvetően a védekezésre figyelünk, hogy a kapusunknak minél kevesebb dolga legyen és igyekszünk odafigyelni a szabad- és beütésekre. A tavalyi meccs mindenképpen emlékezetes marad, nagyon büszke voltam, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk és győztünk. Mindig is jó volt Debrecenbe játszani, hajtós ki-ki meccseink voltak előző csapatommal és mostanival is és a mostani meccset is várom már nagyon."

Férfi OB II, 9. forduló:

Debreceni EAC – Szegedi FE

2016. február 13 (szombat), 16:00

Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka

Vasárnap délelőtt ismét egy megmérettetés vár a debreceni csapatra: barátságot mérkőzést játszanak a Marosvásárhelyi Red Arrow csapatával. A két gárda tavaly novemberben találkozott egymással Erdélyben, s a mostani hétvégét a székely csapat Debrecenben tölti, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek a floorball terén!

Barátságos mérkőzés:

Debreceni EAC – Marosvásárhelyi Red Arrows

2016. február 14 (vasárnap), 9:30

Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka

- deacfloorball.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!