Sport

2016.02.14. 09:52

Kiütötte a Loki a Vasast

Debrecen - A hajdúságiak már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát.

Debrecen - A hajdúságiak már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát.

A kupában a hét közben már megvolt a sikeres évkezdet, hogy ugyanezt elmondhassák a lokisták az első tavaszi bajnoki forduló után, ahhoz a kiesés elől menekülő Vasast kellett legyőzniük a Nagyerdei Stadionban szombat délután. A reggel óta folyamatosan szakadó eső nem tett jó a játéktérnek és a nézőszámnak sem, ennek ellenére a Lokomotív ellenállhatatlanul kezdte a mecset, hamar a vendégek tudtára adva, ki az úr a házban.

Lendületes kezdés

Csupán öt perce zajlott a találkozó, amikor megszerezte a vezetést a DVSC-TEVA. Horváth passzolt a tizenhatosra betörő Bódihoz, a középpályás egy szép csellel becsapta védőjét és a hosszú sarokba helyezett. Ez végképp megadta az alaphangot, a debreceniek nagy kedvvel szőtték támadásaikat, míg az angyalföldiek egy-egy kósza kontrából próbált veszélyeztetni, nem sok sikerrel.

A félidő közepén jártunk, amikor megduplázódott a piros-fehérek előnye. Ezúttal az új igazolás, Holman adott forintos labdát Horváth Zsoltnak, a szélső pedig élesen kilőtte az alsó sarkot. Élvezte a játékot a Loki s ennek tíz perc múlva újabb gól lett az eredménye. Lázár kanalazta estében a kapu felé a labdát, a gólvonaltól pár lépésre helyezkedő Holman Dávid lekezelte azt és a jobb sarokba vágta.

Még egy gól

A fordulás után szépíthetett volna a fővárosi együttes, de helyette újabb gólt kapott. A hazaiak belső védője, Dusan Brkovics elcsúszott egy ártalmatlan szituációban, Pavlov lecsapott a labdára és lőtt, azonban Radosevic nagyot védett. Az ellentámadás végén Szakályhoz került a labda a jobb oldalon, a csapatkapitány centerezésére Korcsmár és Sidibe csúszott rá, utóbbi érte el és lábáról a bal alsóba csorgott a játékszer.

4-0 után némileg alább hagyott a vendéglátók lendülete, a Vasas többször is eljutott Radosevic kapujáig, de csupán pontatlan lövésekre futotta Remiliéktől.

A hajrára ismét megélénkült a DVSC futballja, többek között a csereként Ferenczinek is köszönhetően, a bal oldali középpályás egy ízben életerős lövéssel kínálta meg Nagy Gergelyt, aki kiütötte a labdát.

A meccs végén tapsot kapott a Loki a mutatott teljesítményéért, legközelebb szombaton a Paks ellen lehet ilyen élményben része a játékosoknak, ugyancsak a Nagyerdei Stadionban.

HBN


Mesterszemmel

Kondás Elemér (DVSC): - Remekül kezdtük a találkozót, ez is volt a célunk, hogy az elejétől domináljunk és nyomást gyakoroljunk az ellenfelünkre. Nagyon szép találattal szereztünk vezetést, majd a szünetre már háromgólos előnnyel mehettünk. Jól kezdtük a második félidőt is, de van hiányérzetem, mert szerettem volna, ha ismét megzörgetjük a Vasas hálóját. Új igazolásunk, Holman Dávid jó teljesítményének örülünk, azért került ide, mert jó játékosnak tartjuk, ezt várjuk tőle, de tud még ennél is jobban futballozni. Örömteli volt, hogy a szurkolók a nyíregyházi mérkőzés után ezúttal is végig buzdítottak minket, sokat segítettek a csapatnak.

Michael Oenning (Vasas): - Nem gondoltuk volna, hogy ilyen hamar elveszítjük a fonalat. Gyorsan jött a Debrecen első gólja, és utána is sok hibát követtünk el, a szünetig még két találatot szereztek a hazaiak. A második félidőben javult valamit a játékunk, ha akkor belőjük a nagy helyzetünket, akkor tudtunk volna szorosabb eredményt produkálni, ehelyett kontrából kaptunk egy újabb a gólt. Összeszedtük utána magunkat, volt olyan időszak, amikor elfogadhatóan játszottunk, ebből kell erőt meríteni.


OTP Bank Liga, 20. forduló

DVSC-TEVA–Vasas 4-0 (3-0)

Nagyerdei Stadion, 2124 néző. Vezette: Erdős (Erős, Kormányos)

DVSC: Radosevic – Lázár (Varga J. 54.), Brkovics, Mészáros, Korhut – Bódi (Ferenczi 67.), Jovanovic, Szakály, Horváth Zs. – Holman – Sidibe (Kulcsár 58.)

Vasas: Nagy G. – Preklet, Korcsmár, Debreceni, Hangya – Könyves (Szivacski 74.), Vida, Czvitkovics, Remili – Pavlov-Ignatidis (Berecz 46.)s

Gól: Bódi (5.), Horváth Zs. (26.), Holman (35.), Sidibe (49.)

Sárga lap: Debreceni (73.)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!