Sport

2016.02.14. 13:48

Kevésen múlott csak a DVSE sikere

Debrecen - A második negyed döntött, egy góllal maradt alul a DVSE a Fradival szemben.

Debrecen - A második negyed döntött, egy góllal maradt alul a DVSE a Fradival szemben.

Sokan voltak kíváncsiak a cívisvárosiak mérkőzésére szombaton délután, nem is csoda, hiszen az igen jó erőkből álló Ferencváros látogatott a Debreceni Sportuszodába az E.ON férfi OB I. alapszakaszának 12. fordulójában.

Tóth Márton szabaddobásgólja nyitotta az ütközetet, majd Sergi Mora használt ki egy emberelőnyös helyzetet. Újra a vendégeknél volt az előny, miután ausztrál légiósuk, Aidan Roach eredményesen fejezett be egy akciót. A negyed végén 2–2 állt az eredményjelzőn, Babay Árpád egalizált.

A második etapban nem jutottak szóhoz Varga Tamás tanítványai, a Ferencváros ellenben lelkesen lődözte a gólokat, Marko Cuk, Dőry Farkas és Kolozsi Marcell is túl tudott járni Lévai Márton eszén, félidőben 5–2-re vezettek a fővárosiak.

A nagyszünet után a hajdú-bihari egylet csapatkapitánya, Kállay Márk értékesített egy büntetőt, ám ahelyett, hogy zárkóztak volna a hazaiak, két újabb FTC-találat következett. A játékrész végén újra Kállay villant, 7–4-nél fordultak rá az utolsó negyedre a felek.

Katonás Gergelynek hála már néggyel ment a Fradi, de ekkor hatalmas hajrát vágott ki a cívisvárosi egylet, Kállay, Babay és Süveges Máté csökkentette a hátrányt, egalizálni azonban már nem tudtak a Varga-tanítványok, 8–7-re nyertek a zöld-fehérek.

A DVSE továbbra is a B csoport negyedik helyén áll, legközelebb, az utolsó előtti fordulóban pedig pénteken 17.45-től újra hazai pályán meccselnek Halek Mártonék, a Honvéd látogat majd Debrecenbe.

HBN


DEBRECEN–FTC-PQS WATERPOLO 7–8 (2–2, 0–3, 2–2, 3–1)

Debreceni Sportuszoda, 750 néző. Vezette: Németh A., Mucskai P.

DEBRECEN: Lévai M. - Kállay M. 3, Smitula G., Süveges M. 1, Sergi Mora 1, Babay Á. 2, Halek M. Csere: Müller M., Hoppál G., Kuncz T., Pataki G., Fekete G., Szőke Sz. Edző: Varga Tamás.

FERENCVÁROS: Vogel S. - Avramovic, Katonás G. 1, Nyéki B., Roach 2, Tóth M. 1, Cuk 2. Csere: Dőry F. 1, Irmes P., Swift, Jansik Sz., Marnitz G., Kolozsi M. 1. Edző: Varga Zsolt.

Gól - emberelőnyből: 12/2, ill. 8/1.

Gól - büntetőből: 1/1, ill. 0/0.

Kiállítás cserével: - , ill. Aidan Roach.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!