Sport

2016.02.08. 14:48

DVSC: „Követelmény a továbbjutás”

Debrecen - A Nyíregyházán rendezendő Magyar Kupa-negyeddöntővel beindul a futballtavasz a lokisták számára.

Debrecen - A Nyíregyházán rendezendő Magyar Kupa-negyeddöntővel beindul a futballtavasz a lokisták számára.

Véget ért az igen rövid téli felkészülés a DVSC-TEVA labdarúgói számára, az egy hónapos alapozást követően kedden 18 órától kezdetét veszi az esztendő első tétmeccse, a Nyíregyháza Spartacus stadionjában rendezik meg a Magyar Kupa-negyeddöntő odavágóját, amit a Hajdú Online élőben is közvetít. Az ősi rivális elleni párharc második felvonására március 2-án kerül sor a Nagyerdei Stadionban.

Átszakadt a gát

Az elmúlt hetek felkészülési összecsapásain az egyik legmeggyőzőbb teljesítményt a nyáron az MTK-tól igazolt Horváth Zsolt nyújtotta, aki egyébként decemberben volt klubja ellen mesterhármast szerzett a debreceni bajnokin.

– Úgy érzem, tényleg jó formában vagyok – fogalmazott a támadó a Hajdú-bihari Naplónak. – Azon a bizonyos tavalyi utolsó bajnoki találkozón átszakadt bennem egy gát, azóta felszabadultabb vagyok és a felkészülési meccseken is jöttek a gólok. Persze, nem csupán az a fontos, hogy eredményes legyek, számomra gólpasszt adni ugyanakkora öröm, mint megzörgetni a hálót. A lényeg, hogy a csapat eredményességét elősegítsem a teljesítményemmel – fejtette ki a huszonhét éves futballista.


[poll id="1068"]


Horváth egyáltalán nem bánja, hogy ezúttal a szokásosnál hamarabb véget ért a holt szezon. – Szerintem ezzel minden focista így van, jó, hogy most már tétmeccsek következnek. Jól sikerült a felkészülésem, szerencsére a sérülések is elkerültek, úgyhogy fizikálisan és mentálisan is készen állok a rajtra.

Ők az esélyesek

A jogi doktori címmel rendelkező játékos a Szpari elleni ütközetre is kitért. – Mielőtt visszasorolták a harmadosztályba a nyáron a Nyíregyházát, játszottam ellenük az MTK színeiben, gyakorlatilag ugyanezzel a kerettel álltak ki a piros-kékek. A nagy többség rendelkezik NB I-es tapasztalatokkal, vagyis komoly játékerőt képviselnek a hazaiak. Ennek ellenére a DVSC a párharc esélyese, követelmény velünk szemben, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, ehhez kell egy jó alapot teremtenünk a keddi, idegenbeli összecsapáson – mondta Horváth Zsolt.

Friss hír, hogy a két klub mindenben megegyezett Szécsi Márk átigazolásával kapcsolatban, a csatár tehát a DVSC-től végleg a nyíregyháziakhoz került.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!