Sport

2016.02.15. 13:53

A közeljövőben talán kiderül, hogy „eldől-e a bábu”

Debrecen - Csupán egy megállapodásra lenne szükség ahhoz, hogy a debreceni tekézők „otthona” megszépüljön.

Debrecen - Csupán egy megállapodásra lenne szükség ahhoz, hogy a debreceni tekézők „otthona” megszépüljön.

1978-ban épült meg az Oláh Gábor utcai sportkomplexumban található Rigó Dezső nevét viselő tekecsarnok. Az átadás óta csupán karbantartási munkálatokat végeztek a létesítményben, ám jelentősebb „ráncfelvarráson” nem esett át. Ezen a tarthatatlan állapoton szeretne változtatni a Hajdú–Bihar Megyei és Debreceni Tekézők Szövetsége, de a szituáció nem ilyen egyszerű.

– A városvezetőséggel arra jutottunk, hogy a tekecsarnokot fel kell újítani, ugyanis nem alkalmas sem hazai, sem nemzetközi versenyek megrendezésére – kezdte a beszélgetést Budai Árpád, a megyei szövetség első embere.

Vitás pont

–Az előzetes árajánlat alapján a költség 37 millió forint lenne, az összeg felét az önkormányzat, a másik felét az országos szövetség biztosítaná. Utóbbi – amely csak a versenysportot támogathatja – három kritériumot határozott meg: a pályatest rekonstrukcióját, öltözők, valamint zuhanyzók kialakítását, illetve a rendezvényszervezés jogának megszerzését, amit jelenleg a Debreceni Sportcentrum birtokol. Sajnos a rendezvényszervezés ügyében mind eddig nem tudtunk megállapodni az illetékes személyekkel, ez azért okoz komoly gondot a számunkra, mert enélkül nem kapjuk meg az országos szervezet támogatását. Meg kell jegyeznem, hogy hazánkban gyakorlatilag mindenhol a helyi federációk, vagy sportegyesületek vezetik a termeket, méghozzá sikeresen.

Nyugodtan mondhatjuk, patthelyzet alakult ki, ennek ellenére Budai Árpád bízik a pozitív fordulatban.

– Biztos vagyok benne, hogy nem a rossz szándék vezérli az önkormányzatot. Úgy gondolom, a kellő mennyiségű információ hiánya okoz gondot. Reményeim szerint sikerül a vitás kérdésben minél hamarabb dűlőre jutnunk. Egyébként Magyarországon mindössze négy darab hatsávos pálya van, ezek közül a debreceni rendelkezik a legjobb adottságokkal, mivel tágas, emellett százötven ülőhelyes nézőtér található itt. Felújítás esetén rangos megmérettetéseknek adhatna otthont a város – zárta mondandóját az elnök.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!