Sport

2016.02.26. 15:14

A debreceni pólósok szeretnék megmutatni, a felsőházban lenne a helyük

Debrecen - Az alsóházi küzdelmek is megkezdődnek a hétvégén a férfi vízilabda OB I. középszakaszában: a DVSE számára szombaton 16 órától a Tatabánya otthonában folytatónak a küzdelmek.

Debrecen - Az alsóházi küzdelmek is megkezdődnek a hétvégén a férfi vízilabda OB I. középszakaszában: a DVSE számára szombaton 16 órától a Tatabánya otthonában folytatónak a küzdelmek.

Ahogy arról beszámoltunk, a felsőházba igyekvő debreceniek sokáig őrizték negyedik helyüket a B csoportban, azonban az alapszakasz végén a nagy rivális Vasas egy ponttal megelőzte Varga Tamás alakulatát, mely így lecsúszott arról, hogy a legjobb nyolc között bizonyíthasson.

Az alsóházban a 9-16. pozíciókért a cívisvárosi egylet mellett a Miskolc, a Szentes, a Pécs, az UVSE, a Kaposvár, a Tatabánya és a KSI SE küzd majd oda-vissza rendszerben. A csapatok viszik magukkal az eddig megszerzett pontjaikat, a mezőnyből egyértelműen kiemelkedik a DVSE a maga 22 egységével.

A Tatabánya az A csoportban teljesítette a bajnokság első részét, melyben nem nyújtott túl acélos teljesítményt, egyszer tudtak csak nyerni a Komárom-Esztergom megyeiek.

Mindenkit legyőzni

– Nehéz volt feldolgozni, hogy nem sikerült teljesíteni a céljainkat, talán igazán még nem is sikerült. Csalódottak vagyunk, mert mindent megtettünk a felsőházba jutásért, végül mégsem sikerült. De az nem segít, ha kesergünk, a pontvadászat folytatódik, a soron következő megmérettetésekre kell koncentrálnunk. Nem szeretnénk nagyképűnek tűnni, de egyértelműen kimagaslunk a többiek közül, éppen ezért az a tervünk, hogy az összes találkozónkat behúzzuk a folytatásban, és bizonyítsunk. Elsőként a Tatabányát kell legyőznünk, bár nem egy csoportban voltunk, ismerjük őket, a Magyar Kupában már találkoztunk. Biztosan a centerjátékot fogják erőltetni, hiszen két jó játékosuk is van centerpozícióban, felkészültünk belőlük, tudjuk, mire kell figyelnünk a siker érdekében – mondta el a Napló érdeklődésére Müller Máté, a DVSE szélsője, akitől azt is megtudtuk, hogy továbbra is csak a műtéten átesett Kincses Attila fog hiányozni csapatukból.

HBN


ALSÓHÁZ

1. forduló - Február 27.: Miskolc–KSI, Szentes–UVSE, Tatabánya-Debrecen, PVSK–Kaposvár

2. forduló - Március 5.: Tatabánya–UVSE, Miskolc–Pécs, Debrecen–Szentes, KSI–Kaposvár

3. forduló - Március 12.: Szentes–KSI, Kaposvár-Debrecen, Pécs–Tatabánya, UVSE–Miskolc

4. forduló - Március 19.: Miskolc–Debrecen, Szentes–Pécs, UVSE–Kaposvár, KSI–Tatabánya

5. forduló - Április 2.: KSI–Miskolc, UVSE–Szentes, Debrecen-Tatabánya, Kaposvár–Pécs

6. forduló - Április 9.: UVSE–Tatabánya, Pécs–Miskolc, Szentes–Debrecen, Kaposvár–KSI

7. forduló - Április 16.: KSI–Szentes, Debrecen–Kaposvár, Tatabánya–Pécs, Miskolc–UVSE

8. forduló - Április 23.: Debrecen–Miskolc, Pécs–Szentes, Kaposvár–UVSE, Tatabánya–KSI


Az állás:

9. Debrecen 22 pont

10. Miskolc 16 pont

11. Szentes 14 pont

12. Pécs 9 pont

13. UVSE 9 pont

14. Kaposvár 7 pont

15. Tatabánya 3 pont

16. KSI 3 pont


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!