Sport

2016.02.08. 13:30

A debreceni pengeforgatók nem csak eredményesek, sportszerűek is

Debrecen - Urbán Ádám a junior kardbajnokságon végzett az ötödik helyen, Kálmán Gyöngyvér a Webuló Kupán szerzett egy újonc hatodik és egy serdülő nyolcadik helyet. A hétvégére a koronát a férfi kardcsapat hetedik helye tette fel.

Debrecen - Urbán Ádám a junior kardbajnokságon végzett az ötödik helyen, Kálmán Gyöngyvér a Webuló Kupán szerzett egy újonc hatodik és egy serdülő nyolcadik helyet. A hétvégére a koronát a férfi kardcsapat hetedik helye tette fel.

Szombaton a junior kardvívók Országos Bajnokságának adott otthont a Gerevich Aladár Sportcsarnok. A csoportkört követően mindhárom debreceni vívó a táblára jutott. Karácsony Andor a 32-ért, Kiss Péter a 16-ért vívott mérkőzéssel búcsúzott. Urbán Ádám könnyedén vette az akadályokat, a legjobb nyolc közé jutásért a gödöllői Gémesi Hubával kellett megküzdenie. A gödöllői fiú egy 8-3-as kezdést követően 10-4-es előnybe került. Urbán azonban egy remek 11-1-es sorozatot produkálva, fantasztikus vívással fordította meg a mérkőzés kimenetelét. A negyeddöntőben a válogatott erőssége, Péch Miklós állta útját a debreceni kardvívónak. Urbán Ádám ötödik helyen végzett a junior kard magyar bajnokságon.

A szombat tartogatott még meglepetést a debrecenieknek. A Fáy utcában rendezték az idei év harmadik Olimpici versenyét. Kálmán Gyöngyvér ezúttal az újonc mezőnyben bizonyította tehetségét. A szinte tökéletes csoportköröket követően, hatalmas menetelésbe kezdett a debreceni sportoló, és három magabiztos győzelmet követően már a nyolcas döntőben vívhatott az értékes érmekért. Kálmán Gyöngyvér végül a hatodik helyen fejezte be a küzdelmeket.

A másnapi serdülő versenyen ismét villant a fiatal hölgy pengéje. Felemás csoportkört követően ismét a táblán indította be a rakétákat. Előbb a flesses, Kovács Viviennek nyújtott ingyen vívóleckét, majd a nővérét, Csengét búcsúztató Szabó Dórán vett elégtételt. Újabb két győzelmével egyenes ágon jutott a döntőbe. Kálmán Gyöngyvér két döntős helyezéssel zárta a hétvégi versenyeket.

A kardozók országos bajnoksága vasárnap a csapatok küzdelmeivel folytatódott. A Karácsony Andor, Kiss Péter, Urbán Ádám összetételű debreceni alakulat kiváló vívással végzett a hetedik helyen. A fiúk ráadásul nem csak vívástudásból, hanem fair playből is leckét adtak ellenfeleiknek. A Vasas elleni mérkőzésen, 26-26-os állásnál Darkó Botond eltalálta a debreceni Urbán Ádám fejét, azonban a találatjelző gép néma maradt. A DHSE-PMD sportolója előbb bemondta a találatot, amit azonban a zsűri a szabályok értelmében nem adhatott meg, majd hezitálás nélkül engedte le a kezét, a következő „rajta” vezényszónál. Ellenfele így akadály nélkül vághatta meg Urbánt, odaadva neki a korábban rajta esett találatot. A sportszerű cselekedetnek hatalmas taps lett a jutalma.

- DHSE-PMD Vívóklub -


A Junior Magyar Bajnokság eredményei

 

Egyéni Férfi Kard:

5. Urbán Ádám

Junior férfi kard Csapat Bajnokság:

7. DHSE-PMD (Karácsony Andor, Kiss Péter, Urbán Ádám)

Olimpici Webulo Kupa GP3.

Újonc leány párbajtőr:

6. Kálmán Gyöngyvér

Serdülő leány párbajtőr:

8. Kálmán Gyöngyvér


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!