Sport

2016.01.10. 12:31

Vége a szünetnek, ismét a munkáé a főszerep az újvárosi focistáknál

Balmazújváros - Belényesi Miklós derűlátóan várja a rajtot, szerinte a Balmazújvárosnak az élbolyban a helye.

Balmazújváros - Belényesi Miklós derűlátóan várja a rajtot, szerinte a Balmazújvárosnak az élbolyban a helye.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő labdarúgóinak bő egy hónapjuk volt az őszi idény fáradalmainak kipihenésére, csütörtökön ismét edzésbe álltak. A másodosztályú pontvadászat tizedik helyét elfoglaló csapatnak feltett szándéka, hogy feljebb kapaszkodjon a táblázaton – ehhez elengedhetetlen egy kiváló felkészülés. A hajdúságiak a holtszezonban nyolc összecsapást vívnak majd, az ellenfelek listáján az élvonalbeli Vasas, az „osztálytárs” Kisvárda Master Good mellett szlovákiai, romániai, illetve ukrajnai alakulatok (Lokomotiv Kassa, MFK Kassa, Tatran Presov, Nagyvárad, Szatmárnémeti, Ungvár) szerepelnek.

Támadók érkeztek

– Balmazújvárosban fogunk tréningezni, bízunk benne, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk – vágott bele a beszélgetésbe a vezetőedző, Feczkó Tamás. – Szerencsére sérülés nem nehezíti a dolgunkat jelenleg. Több NBII-es résztvevő külföldi edzőtáborba utazik, ebből valószínűleg sokat profitálnak. Tudatosan választottunk határon túli riválisokat, ugyanis ezek a csapatok eltérő stílust képviselnek ahhoz képest, amihez hozzá vagyunk szokva, emiatt értékes tapasztalatokkal gazdagodhatunk.

A nyáron nagy „népvándorlás” zajlott az Újvárosnál, ilyen mértékű jövés-menésre most nem kell számítaniuk a drukkereknek.

– Roppant nehéz télen játékost szerződtetni, hiszen mindenki élő kontraktussal rendelkezik. Kapcsolati tőkénket kamatoztatva számos kettős állampolgársággal rendelkező próbajátékos érkezett hozzánk, az új emberek a támadóposztokon jelenthetnek erősítést. Konkrét neveket csak a szerződtetést követően szeretnék mondani. Pataki Zsoltot Tiszaújvárosba adtuk kölcsön, míg Sándor Tamás szeretne a tanulmányaira fókuszálni, mivel tavasszal érettségizik, emiatt visszatért Debrecenbe – összegezte a tréner az eddigi változásokat.

Újult erővel

A hosszú felkészülés gyakorlatilag minden sportolónál a „nem szeretem” kategóriába tartozik, így kíváncsiak voltunk, Belényesi Miklós milyen érzésekkel vágott bele a munkába.

– Sosem volt problémám ezzel az időszakkal, remekül viselem ezeket a heteket – válaszolta a Hajdú-bihari Naplónak a rutinos csatár. – A szakmai stáb változatos, színes edzéseket tart nekünk, ami kifejezetten örömteli. Sikerült feltöltődnöm az elmúlt hetekben, rengeteg időt tölthettem a szeretteimmel. A Joma Shop színeiben a Sajt-Kalmár Kupán és a Real Team Kupán is szerepeltem decemberben. A Balmazújvárossal szeretném az első öt hely valamelyikét megkaparintani a bajnokság végén, képesnek tartom erre az együttest. A felzárkózásból minél több találattal akarom kivenni a részem, az őszi idényem ugyan jól indult, ennek ellenére nem sikerült valami fényesen. Bízom benne, hogy a különböző sérülések messziről elkerülnek engem a tavasszal. A megszépülő stadionunkban hatalmas élmény lesz pályára lépni, mindenki izgatottan várja ezt a pillanatot. Eddig is sok szurkoló járt a mérkőzéseinkre, úgy vélem, a nézőszám tovább emelkedhet a rekonstrukció miatt. A drukkereink segítségével igazi katlanná varázsolhatjuk a csodaszép létesítményünket.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!