Sport

2016.01.17. 09:21

Újabb magabiztos DEAC-győzelem

Debrecen - Idei második mérkőzését is meggyőző játékkal, magabiztosan nyert a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata az NB1/B-s bajnokság tizenegyedik fordulójában. A szombaton 4 órától megrendezett találkozón huszonnyolc ponttal bizonyultak jobbnak a Tiszaújvárosi Phoenix együttesénél.

Debrecen - Idei második mérkőzését is meggyőző játékkal, magabiztosan nyert a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapata az NB1/B-s bajnokság tizenegyedik fordulójában. A szombaton 4 órától megrendezett találkozón huszonnyolc ponttal bizonyultak jobbnak a Tiszaújvárosi Phoenix együttesénél.

Az összecsapás rövid csúszással indult, hiszen a hivatalos bemutatások után Becsky István szakosztályvezető ünnepélyes keretek között köszöntötte Fodor Pétert, a Debreceni Kosárlabda Akadémia szakmai igazgatóját 60. születésnapja alkalmából.

A feldobást követően hatalmas elánnal kezdték a találkozót az együttesek, Nagy Botond hárompontosa után Filip Patkovic köszönt be közelről, s a korán megszerzett előny az egész negyeden keresztül kitartott. Mindkét csapat sűrűn próbálkozott letámadásokkal, de igazán egyik fél sem tudta akaratát a másikra erőltetni, így végül minimális két pontos különbség alakult ki a játékrész végére.

A kétperces szünet után a Tiszaújváros ritmust váltott, s elsősorban ukrán centerének, Oleksandr Osnachnak köszönhetően át is vették a vezetést. Nem hagyta azonban ellépni ellenfelét a DEAC, a Patkovic-Takács páros rendkívül hatékonynak bizonyult a palánk alatt mind támadásban, mind védekezésben, így újra hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Kiss Lajos látványos kosarával pedig már hét egységnyi differencia alakult ki a nagyszünetre.

A fordulás után bent maradtak az öltőzőben a vendégek, a DEAC pedig a már megszokott lendületes csapatjátékával valósággal felőrölte ellenfelét. A Tiszaújváros gyakran csak kereste a labdát, s Nagy Benedekék védekezésben is megtalálták az összhangot. A negyed derekára egy elképesztő rohanásnak köszönhetően már harminc pont fölé is sikerült tornázni a különbséget, így Dr. Nagy Ágoston már kedvére rotálhatta csapatát.

A záró felvonásban mindkét oldalon az addig kevesebb szerepet kapók is pályára léphettek, és sokat elmond, hogy a hajdúságiaknál mind a tizenkét játékosnak sikerült feliratkoznia a pontdobók listájára. Szinte minden statisztikai mutatóban sikerült felülmúlniuk ellenfelüket, így a játék képe alapján teljesen megérdemelt hazai siker született.

Dr. Nagy Ágoston: – Vannak olyanok, akik szerint nem vagyunk többre hivatottak, de úgy gondolom, hogy a mai teljesítményünkkel ismét bizonyítottunk, s egy lendületes, jó kosárlabdát játszó Tiszaújvárost sikerült magabiztosan legyőznünk, akik bárkinek ellenfelei lehetnek a bajnokságban. Hiába támadtunk szépen az első félidőben, sajnos nem úgy jöttek a hárompontosok, ahogy szoktak. A mérkőzésen mutatott átmeneti játékunkkal – ami a sikerünk kulcsa volt a mai napon- azonban meg voltam elégedve, remélhetőleg a jövőben is ilyen nagyszerűen fog működni.

– Debreceni Kosárlabda Akadémia –

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 97-69

(19-17; 23-18; 38-13; 17-21)

DEAC: Patkovic 19/3, Kovács 7/3, Gál 4, Nagy Be. 14/9, Nagy Bo. 10/6 cserék: Takács 17, Erdei 7/3, Pék 7/3, Kiss 2, Opre 2, Lippai 4, Vas 4.

Tiszaújváros: Pongrácz 7/3, Pöstényi 5, Kovács Z. 6, Varga 6, Czura 11/3 cserék: Osnach 20/9, Oláh 3/3, Magyar 3/3, Joó 4, Vida 4, Kovács Be. -.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!