Sport

2016.01.26. 15:25

Történelmi meccs előtt a Loki: hét éve nem játszottak itthon a kupában

Debrecen - A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért játszik a Debrecen a Váccal.

Debrecen - A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutásért játszik a Debrecen a Váccal.

Már-már történelminek nevezhető, hogy a Loki női kézilabdacsapata hazai környezetben lép pályára a Magyar Kupában, hiszen legutóbb több mint hét éve volt erre példa. A szerdán 18 órakor kezdődő, Ipress Center-Vác elleni meccsen a legjobb nyolc közé jutás a tét a Hódosban. A továbbjutás sorsa egy meccsen dől el, döntetlen esetén az idegenben játszó csapat, azaz a Vác kerül a negyeddöntőbe. A találkozót élőben közvetítjük.

Lelkesen, határozottan

– Nagyon fontos meccs lesz a csapat életében, egyedül a győzelem elfogadható eredmény a részünkről – kezdte a beszélgetést Horváth-Pásztor Bettina, a DVSC-TVP kapusa. – Nem szabad a múlton rágódnunk, ki kell zárnunk minden zavaró tényezőt, csakis a Vác elleni mérkőzésre koncentrálnunk. Egyik napról a másikra nem történnek csodák, de biztos vagyok benne, hogy annak a munkának, amit Tone Tiseljjel végzünk, meglesz az eredménye. Lelkesek vagyunk továbbra is, az önbizalmunkat növelné, ha kiejtenénk a Vácot a kupából – mondta a szombati, dunaújvárosi bajnokin remeklő hálóőr.

Küzdeni 60 percig

A Vác legutóbbi bajnokiján új edző, Ottó Katalin ült a kispadon, bár a vereséget így sem tudták elkerülni a Fradival szemben. – Az új tréner biztosan más taktikát kér a csapatától, mint a szlovén elődje, így nem könnyű belőlük felkészülni. De nekünk nem velük kell foglalkoznunk, hanem a saját játékunkat rájuk erőltetni. Majdnem három hete bajnokin fogatuk a Vácot, s akkor 28–21-re legyőztük őket, de ebből a meccsből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen akkor nekünk szinte minden, nekik pedig semmi sem sikerült. Mi vagyunk az esélyesebbek, de senkit sem szabad lebecsülni, 60 percig küzdenünk kell! Kemény meccsre és továbbjutásra számítok – fogalmazott határozottan a Naplónak a remek kapus.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!