Sport

2016.01.29. 17:06

Nagyot kaszálna a Gladiators Miskolcon

Debrecen - A Gladiátorok az I. NG Aréna Winter Bowlon lépnek pályára január 31-én.

Debrecen - A Gladiátorok az I. NG Aréna Winter Bowlon lépnek pályára január 31-én.

A Cellect Aréna Kupa előtt egy újabb rangos aréna tornát rendeznek, és a Vác Winter Classic-hoz hasonlóan ezt a megmérettetést is szabadtéren bonyolítják le. Itt viszont már nemcsak érmekért és kupákért játszanak a csapatok, mivel az első három helyezett pénzdíjazást is kap. A dobogó legfelső fokáig jutó alakulat 500 ezer forintot tehet zsebre.

A Gladiators eddig két teremtornán diadalmaskodott, hiszen még tavaly novemberben megnyerte a III. MEAFC Kupát, illetve január elején a Vác Winter Classic-on ért el első helyezést. A hajdúságiak ezen a megmérettetésen azonban már erősebb csapatokkal mérik össze erejük. Már a csoportbeosztás is kiélezett mérkőzéseket ígér, hiszen a cívisvárosi egylet összecsap a Divízió I-es Dunaújváros Gorillaz-zal, valamint a hatszoros magyar bajnok Budapest Wolves öregfiúk csapatával, a Szürke Farkasokkal. Ha továbbjutnak a Gladiátorok, akkor is kemény ellenfelekkel kell szembenézniük, mivel az arany-fekete egylet összekerülhet a Budapest Eagles-szel, a marosvásárhelyi Murau Monsters-zel, vagy a házigazda Miskolc Steelers-zel, amely tavaly a magyar elitligában, a HFL-ben is szerepelt

„Ennek a tornának a mezőnye jóval erősebb, mint a korábbi két viadalé, amiken részt vettünk” – beszélt az ellenfelekről Kálmán Attila, a Gladiátorok trénere. – „Azt viszont nehéz lesz kiszámítani, hogy ki milyen csapattal indul. A marosvásárhelyi együttest nem ismerjük, de a Szürke Farkasokról sem tudunk sokat. A Gorillaz-zal jó, hogy játszhatunk, hiszen még a Divízió I-es szezon előtt megismerhetjük őket, de természetesen egy kispályás meccs teljesen más, mint egy nagypályás. Nincs elvárás. Ha a dobogó egyik fokát elérjük, akkor már elégedettek leszünk. Az első meccs lesz nagyon fontos, azt, ha hozzuk, nyugodtabban játszhatunk utána, hisz az már félig meddig elődöntőt érne. Minden csapat játéka az időjárástól is függ majd, mivel például, ha esni fog, akkor az a passzjátéknak nem kedvez” – mondta az edző.

Az I. NG Aréna Winter Bowl-t január 31-én délelőtt 10 órától rendezik Miskolcon a Várközi Lajos utcai sporttelepen. A megmérettetést élőben is követhetik az ngarena.hu-n.

- Makranczi László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!