Sport

2016.01.29. 16:45

Most bizonyíthatnak a DVSC kézisei

Debrecen - Fontos meccsen, a Fehérvár ellen feledtetheti a fájó kupabúcsút a Loki.

Debrecen - Fontos meccsen, a Fehérvár ellen feledtetheti a fájó kupabúcsút a Loki.

Középházi rangadóval folytatja bajnoki szereplését a DVSC-TVP női kézilabdacsapata, a debreceniek a Fehérvár KC gárdáját látják vendégül szombaton 18 órától a Hódosban. (A találkozót a Hajdú Online-on élőben követhetik figyelemmel az érdeklődők.) A pontvadászat előtt a Loki a 7. helyet foglalja el 13 ponttal, míg a rivális székesfehérváriak 3 egységgel többet gyűjtöttek, s ezzel közvetlenül a cívisek előtt állnak a tabellán.

Tanulni a hibákból

Nem a legjobb előjelekkel várják a piros-fehérek a szombati ütközetet, miután szerdán vereséggel felérő döntetlent követően búcsúztak a Magyar Kupa küzdelmeitől. Kíváncsiak voltunk, a Vác elleni fiaskó után a DVSC szlovén vezetőedzője mit mondott a csapatnak?

– Tone Tiselj egy nagyon pozitív szemléletű ember, s ezt próbálja átadni nekünk. A meccset követően azzal vigasztalt bennünket, hogy ilyen az élet és a sport, néha adódnak csalódások. Azt mondta, ez mindenkivel előfordul, több példát is felhozott erre, akár a most zajló férfi Európa-bajnokságról is. Azt hangsúlyozta, ha ebből a kudarcból tanulunk, több ilyen nem fordul majd elő – avatta be a részletekbe a Napló olvasóit Kudor Kitti, a Debrecen csapatkapitánya, akitől arra is rákérdeztünk, mi lehet a probléma, miért nem tudja a csapat azt nyújtani, amit a szurkolók elvárnak.

Kemény védekezés kell

– Tudomásul kell venni, hogy Tiselj érkezésével egészen más munkát végzünk, s a játékrendszerünk is megváltozott. Évek óta máshoz voltunk szokva, éppen ezért idő kell, hogy az újat elsajátítsuk. A mérkőzéseken már többször előjönnek azok a dolgok, amelyeket edzéseken gyakorlunk, ráadásul taktikailag és fizikailag is egyre jobbak vagyunk. Bízom benne, ezt már szombaton bizonyítani tudjuk – fogalmazott a DVSC irányítója.

A Fehérvár megnyerte a legutóbbi három bajnokiját, ráadásul a Magyar Kupában bejutott a negyeddöntőbe. – Akkor éppen ideje, hogy véget vessünk a jó sorozatuknak! Ha a védekezésünk kemény lesz, akkor biztos vagyok benne, hogy megnyerjük a meccset – mondta határozottan Kudor Kitti.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!