Sport

2016.01.25. 10:13

Letorpedózták a debreceni floorballcsapatot

Debrecen - Győzelmi kényszerrel várta soros bajnokiját a debreceni floorball csapat: amennyiben tartani szeretné a lépést az egyetemista csapat, elengedhetetlennek tűnt a két bajnoki pont megszerzése.

Debrecen - Győzelmi kényszerrel várta soros bajnokiját a debreceni floorball csapat: amennyiben tartani szeretné a lépést az egyetemista csapat, elengedhetetlennek tűnt a két bajnoki pont megszerzése.

A találkozó lassú tempóban indult, és az alacsony iram ellenére sikerült megszerezni az előnyt a debreceni csapatnak: előbb Pál Lóránt lőtt szemfüles gólt, majd Fábián Donát lövőse kötött ki a hosszú felsőben. Az első játékrész után mindkét oldalon volt hiányérzet: a hazaiak támadásaiból hiányzott az átütő erő, míg a debreceniek sem éppen úgy játszottak, ahogy azt elképzelték.

A második felvonásban aztán jött a feketeleves: a fővárosiak előbb szépítettek, majd Nagy Zoltán góljával ismét 1:3-at mutatott az eredményjelző. A szünetig két gólt is szerzett a Torpedó, teljesen nyílttá téve a találkozó kimenetelét.

A záró etapot ráadásul a hazaiak gólja nyitotta, így már 4:3-ra vezetett a Torpedo. Ezt követően olyan két percet produkált a debreceni csapat, amellyel a mérkőzést könnyedén meg is nyerhették volna: Burai Péter egyenlített, majd Fábián Donát és Füzesi Csaba góljával újra kétgólos volt a debreceni előny (4:6). Sajnos csak két percet tartott ez a henger, s a hazai csapat időt is kért. A sorokat rendezte is a hazai csapat: egy kapu előtt kavarodást követően sikerült is visszajönniük egy gólra, amikor a hazaiak légiósa, Radek Tazler volt résen. Az igazi slusszpoén a végére maradt: a hazaiak debreceni nevelésű játékosa, Szitás István alakította ki a 6:6-os végeredményt.

A debreceni csapat így egy fontos pontot hullajtott el, ami a végelszámolásnál is hiányozni fog. Ami nagyobb baj, hogy a mutatott játék sem sok örömet nyújtott.

Duró Norbert, a DEAC edzője: „A szombati mérkőzésről kétféleképpen lehetne nyilatkozni: egyetlen szóban, illetve akár 60 percben is. Ha az előbbit választanám a botrányos szó jellemezné a legjobban a játékosok teljesítményét. Erőtlenek, figyelmetlenek, taktikailag fegyelmezetlenek voltak. Sikerült csak az arcunkat kiküldeni a pályára, így az ellenfél el is helyezett rajta egy kellemes maflást. Őszintén megvallva, számítottam arra hogy silány teljesítményt fognak nyújtani a srácok, ezt tükrözte a megelőző 2 hét edzésmunkája is. A továbbiakban szemléletmódot is kell váltanom. Ha kell, 6 emberrel utazik el a csapat egy mérkőzésre, nincs szükség olyan játékosokra, akik fejben nincsenek a mérkőzésen, illetve fogalmuk nincs az adott játékrendszerről.

Szitás István, a Torpedo Justitia játékosa: „Igazán remek, fárasztó, a kis létszámú szurkolótábort szórakoztató mérkőzést játszottunk. Kellemes meglepetés volt, hogy a csapatnak sikerült tartania magát az edzésen megbeszélt, élesben debütáló taktika feléhez. Ennek köszönhetően szokatlanul fegyelmezett volt csapatunk, ezt a mérkőzést kívülről szemlélők is megerősítették. A debreceniek valószínűleg elégedetlenek az eredménnyel, de szeretném hinni, hogy a Torpedo érdeme a meglepetés eredmény és nem a DEAC baklövése, szerintem egy kiválóan játszó csapattal remiztünk. Igazságos eredmény a döntetlen, kis szerencsével mindkét csapat győzhetett volna. Ezt szemléltetendő jegyzem meg, hogy mindkét csapatnak sikerült fordítani a 60 perc alatt. Nagyon boldoggá tett, hogy 2 perccel a lefújás előtt nekem sikerült bombáznom egy pontot érő gólt volt csapatom ellen.

- deacfloorball.hu -


Férfi OB II, 8. forduló:

Torpedo Justita - Debreceni EAC 6:6 (0:2, 3:1, 3:3)

Érd, Batthyány sportcsarnok

Vezette: Görög Tamás, Nagy Krisztián

DEAC pontszerzői: Fábián Donát (2+1), Pál Lóránt (1+2), Lánczi András (0+2), Burai Péter (1+0), Nagy Zoltán (1+0), Füzesi Csaba (1+0)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!