Sport

2016.01.02. 08:51

Következik a puding próbája

Debrecen - Új trénerrel vág neki a vasárnap kezdődő tavaszi idénynek a Loki kézilabdacsapata.

Debrecen - Új trénerrel vág neki a vasárnap kezdődő tavaszi idénynek a Loki kézilabdacsapata.

Kiemelten fontos mérkőzéssel folytatja a bajnoki pontvadászatot a DVSC-TVP, a debreceni hölgykoszorú vasárnap 18 órától az MTK otthonában, a Népfürdő utcai Elektromos Sportcsarnokban lép pályára. A Loki a tabella 7. helyét foglalja el, míg a fővárosiak a 9. pozícióban állnak, viszont mindössze egyetlen pont választja el a két gárdát egymástól. A statisztika azt mutatja, nagyot változott a helyzet, amióta a piros-fehérek 35–12-re legyőzték a kék-fehéreket az első fordulóban…

Újra egymásért

A bajnokságban beálló holtidényben edzőváltáson esett át a Debrecen, Varga Józsefet Tone Tiselj váltotta a kispadon. – A szlovén szakember teljesen új szemléletmódot hozott, nagyon profi, más a hozzáállása a dolgokhoz, s ezt szeretné átadni nekünk. Mindenkibe azt sulykolja, hogy több van benne, mint amit eddig produkált, s megmutatja, hogyan lehet ezt kiaknázni. Különösen tetszik, hogy ugyanúgy kezel bennünket, mint azokat a játékosokat, akikkel nemzetközi szinten is remek eredményeket ért el – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kudor Kitti.

– A játékunkban a legfontosabb változás az lesz, hogy a védekezést más alapokra helyezte a mester, mert szerinte ez a legfontosabb tényező a kézilabdázásban. A szabályai szerint kézilabdázunk, az egyik ilyen regula, hogy a 90 százalékos teljesítmény kevés, mert ezzel hátráltatod a csapattársakat. Egy hónapja dolgozunk együtt, s úgy érzem, jó úton haladunk, s már most van látszatja a gyakorlásoknak. Ráadásul újra egymásért küzdünk, ami sajnos kicsit eltűnt a játékunkból az utóbbi időszakban.

Csakis a győzelem

A puding próbája az evés, a változásokról elsőként vasárnap, az MTK elleni meccsen kaphatunk képet. – Nem szabad a 23 góllal megnyert debreceni mérkőzésünkből kiindulni, ugyanis akkor nekünk minden, nekik semmi sem sikerült. Azóta ők is bizonyították, nincs rossz csapatuk, erre példa, hogy legyőzték a nagy riválisunkat, a Vácot, ami számunkra akkor ér igazán sokat, ha megszerezzük a két pontot az MTK ellen. Minden hogyan, de meg kell nyernünk a vasárnapi bajnokit! – adta ki az ukázt a Loki csapatkapitánya.

HBN-Boros Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!