Sport

2016.01.18. 13:57

Kölyök a felnőttek között: a Loki ifjú kapusa a Stoke-nál is megfordult

Debrecen - A Debreceni Labdarúgó Akadémia tizenöt esztendős kapusa, Deczki Máté a Loki első keretével tréningezik.

Debrecen - A Debreceni Labdarúgó Akadémia tizenöt esztendős kapusa, Deczki Máté a Loki első keretével tréningezik.

Az utóbbi hónapokban többször is találkozhattunk a tizenöt éves Deczki Máté nevével, a DLA ifjú kapusa jelenleg a DVSC első keretével készül és be is mutatkozott már a kapuban. A hálóőr novemberben, a Békéscsaba elleni felkészülési találkozón állhatott be csereként az utolsó húsz percre.

Minden percét élvezte

– Nagyon izgultam, amíg a padon ültem, hiszen ez volt az első meccsem, amikor esély volt rá, hogy beállítanak a felnőttek közé – emlékezett vissza a beugrásra Deczki. – Azonban amint beálltam, ez a lámpaláz rögtön feloldódott és nagy kedvvel, minden percét élvezve éltem meg azt a húsz percet, ami nekem sokkal többnek tűnt akkor. Az is jól esett, hogy a szakmai stáb azt mondta a lefújás után: jól mozogtam és tetszett nekik, amit láttak tőlem – fogalmazott az U17-es válogatott futballista.

Deczki Máté december közepén egy hetet az angol első osztályú Stoke City csapatánál töltött el próbajátékon. A albioni napokba az U18-as gárdával való edzések, stadionlátogatás és a Manchester City elleni U16-os meccsen való szereplés fért bele.

A Stoke-nál járt

– Abszolút elégedettek voltak velem a britek, úgy váltunk el, hogy figyelni fognak és keresnek a jövőben is. Azt hiszem, elmondhatom, tetszettem az ottani szakembereknek, talán lesz még folytatása a látogatásomnak. De az is fantasztikus, hogy a DVSC felnőtt keretével készülhetek nap mint nap, rengeteg hasznos tanácsot kapok a srácoktól és az edzőktől, de én is folyamatosan érdeklődöm a különféle „okosságok” iránt. Remek a kapcsolatunk, nagyon szeretem a társakat és azt hiszem, ők is elfogadtak engem – árulta el a kapuvédő.

Deczki május ötödikén tölti be a 16. életévét, addig a szabályok értelmében biztosan nem szerepelhet tétmeccsen a felnőttek között. Utána azonban elvileg nincs akadálya ennek.

– Természetesen nekem is vannak álmaim, amelyeket el szeretnék érni, de nem szoktam megfogalmazni azokat nyilvánosan. Jó lenne egyszer a felnőttek között is bizonyítani és kihozni magamból a maximumot, de ez még egyelőre távoli terv.

A 191 centis játékos három kapus teljesítményét követi kiemelt figyelemmel, Manuel Neuer, Joe Hart és David de Gea a nagy kedvencei.

Mint elmondta, a futball és a tanulás mellett nem sok mindenre jut ideje, ha kikapcsolódásra vágyik, akkor olvas, zenét hallgat vagy csak egyszerűen a családja körében piheni ki a fáradalmait.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!