Sport

2016.01.08. 19:06

Dunai Antal bekerült a halhatatlanok közé

Budapest, Debrecen - Beiktatták a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgót.

Budapest, Debrecen - Beiktatták a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületébe Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgót.

A Vigadóban rendezett ünnepségen Kárpáti György elnök gratulált az új „halhatatlannak”, akit népes baráti kör kísért el.

A társaság húsztagú, ha valaki eltávozik közülük, a közgyűlés titkos szavazással dönt az utódlásról. Ezúttal Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívó novemberi halálával üresedett meg egy hely.

A 72 éves Dunai Antal „halhatatlanná” választásával ismét van képviselője a legnépszerűbb magyar sportágnak, a labdarúgásnak a magyar sportolók legjobbjainak klubjában – fogalmazott az MTI. Dunai pályafutása Baján kezdődött, legnagyobb sikereit az Újpesti Dózsában érte el: tagja volt annak a csapatnak, mely zsinórban hét bajnoki címet szerzett, s háromszor hódította el a Magyar Népköztársaság Kupát. Pályafutása során három alkalommal volt gólkirály (1967, 1968, 1970). Nagy sikerei közé tartozik, hogy 1967-ben Ezüstcipőt, 1968-ban Bronzcipőt nyert. Az 1968-as mexikóvárosi olimpián tagja volt az aranyérmet, az 1972-es müncheni olimpián ezüstérmet szerző magyar válogatottnak. Az újpesti éveket követően egy szezont a DVSC-ben töltött. Edzőként több spanyol gárdánál dolgozott, majd az atlantai olimpiára kijutó nemzeti csapat szövetségi trénere volt. Ezt követően a DVSC csapatát is irányította. Jelenleg a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!