Sport

2016.01.27. 09:02

Asztalitenisz női ETTU Kupa - Kettős vereséggel búcsúzott a Szekszárd

Szekszárd - Kettős vereséggel búcsúzott az ETTU Kupától a Szekszárd AC női asztalitenisz-csapata, miután a negyeddöntő keddi, hazai visszavágóján is kikapott a francia ALCL TT Grand-Quevilly együttesétől.

Szekszárd - Kettős vereséggel búcsúzott az ETTU Kupától a Szekszárd AC női asztalitenisz-csapata, miután a negyeddöntő keddi, hazai visszavágóján is kikapott a francia ALCL TT Grand-Quevilly együttesétől.

Az már korán eldőlt, hogy a tolnai együttes nem juthat tovább, ugyanis a két héttel ezelőtti első meccsen úgy kapott ki 3-0-ra, hogy csak két szettet nyert. A rivális most már az első mérkőzésen begyűjtött két játszmát, s ugyan a kínai Jü Jang ezt a találkozót megnyerte, a folytatásban ismét a franciák akarata érvényesült.

Lovas Petra szoros csatában, Tóth Edina pedig sima meccsen maradt alul, majd Jü Jang is elvesztette második találkozóját, így a vendégek kettős győzelemmel biztosították a helyüket az elődöntőben.

"Ez a párharc már a két héttel ezelőtti első mérkőzésen eldőlt - értékelt az MTI-nek Türei Ferenc, a hazaiak csapatvezetője. - Ma volt esélyünk a győzelemre, az első megnyert találkozó után Lovas Petra vezetett a döntő szettben, de végül alulmaradt, s utána már sajnos sima volt. Összességében megérdemelten jutott tovább a francia ellenfél, jobb volt nálunk."

A Grand-Quevilly már a második magyar csapatot búcsúztatta, az előző körben a Budaörsöt győzte le.

Eredmény:

női ETTU Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Szekszárd AC - ALCL TT Grand-Quevilly (francia) 1-3

Jü Jang-Ono Siho 3-2 (-12, 5, 7, -8, 8)

Lovas Petra-Tian Yuan 2-3 (5, -8, -9, 5, -7)

Tóth Edina-Stephanie Loeuillette 0-3 (-4, -10, -4)

Jü Jang-Tian Yuan 0-3 (-9, -5, -5)

Továbbjutott: a ALCL TT Grand-Quevilly, kettős győzelemmel, 6-1-es összesítéssel

A Postás SE a múlt héten bejutott a legjobb négy közé, ahol a francia Lille vár rá. A másik ágon a Grand-Quevilly a török Bursa Büyüksehir Belediyesporral csap össze.

Az oda-visszavágós elődöntők mérkőzéseire márciusban és áprilisban kerül sor.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!