Sport

2015.12.02. 13:59

Példaértékű sportos összefogás Debrecenben

Debrecen - A Debreceni Sportcentrum is csatlakozott a Debreceni Karitatív Testület „Kék vödör” akciójához, a Kft. által üzemeltetett Sport­uszodában és Jégcsarnokban péntek óta már gyűlnek a felajánlások.

Debrecen - A Debreceni Sportcentrum is csatlakozott a Debreceni Karitatív Testület „Kék vödör” akciójához, a Kft. által üzemeltetett Sport­uszodában és Jégcsarnokban péntek óta már gyűlnek a felajánlások.

A sportos összefogás jegyében tartós élelmiszert, illetve sporteszközöket várnak december 15-ig, a debreceni rászoruló gyerekek és családok részére. A kék vödrökbe elsősorban az alábbi adományokat várják: cukor, étolaj, margarin, rizs, húskonzerv, májkrém, kakaó, tea, édesség, szaloncukor, fűszer, valamint az erre a célra felajánlott sporteszközöket is le tudják adni.

A Sportcentrum hívó szavára azonnal a kezdeményezés mellé álltak a város első osztályú sportszervezetei, úgymint a DVSC-TEVA labdarúgó, a DVSC-TVP női kézilabda-, a Debreceni Vízilabda Klub póló-, a Debreceni Hoki Klub jégkorong- és a DEAC Kamilla Gyógyfürdő kosárlabda-csapata.

Hol és mikor?

A Debreceni Karitatív Testület és a Sportcentrum által gyűjtött és a támogatók által felajánlott adományokat a rászoruló családoknak a testület tagszervezetei, illetve a Debrecen Megyei Jogú Város Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata, valamint a Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézményének munkatársai fogják átadni – a tervek szerint többek között neves sportolók jelenlétében. Az akciót Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata egy millió forinttal segíti.

Az adománygyűjtést a Debreceni Karitatív Testület tagszervezetei által delegált önkéntesek végzik a Kossuth téren felállított „ADDTOVÁBB”- házikóban, 2015. december 7-től december 23-ig. Munkanapokon 16-tól 19 óráig, szombaton és vasárnap 10-től 19 óráig várják a felajánlásokat. A gyűjtés ideje alatt – naponta 17 órától – minden tagszervezet egy órányi lehetőséget kap a bemutatkozásra, illetve színpadi programokkal ajándékozzák meg az arra járókat.

A Debreceni Sportuszoda (4028 Debrecen, Zákány u. 4.) és a Debreceni Jégcsarnok (4031 Debrecen, Derék u. 33.) nyitvatartási időben várja a felajánlásokat.

Az önkormányzat megkeresése nyomán a város mecénásai sorra jelentkeznek segítő szándékkal.

Szívesen csatlakoztak

A „Legyen másnak is szép a karácsony!” program beharangozó sajtótájékoztatón Dr. Széles Diána Debrecen alpolgármestere kiemelte, karácsony előtt az adományok mintegy nyolcvan százalékát kiosztják a rászorulóknak, a fennmaradó húsz százalékot pedig a január-februári időszakban, amikor már ismét szükség lehet a segítségre.

– Minden reményünk megvan arra, hogy sok embernek örömet tudunk majd szerezni. Arra kérek mindenkit, álljon a sportolók mögé, hogy mindannyian bajnokok lehessünk. Óriási, pozitív vissz­hangja van az összefogásnak, célunk az 5000 vödör megtöltése – mondta Balogh Barnabás, a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgatója.

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy a sportszervezetek a maguk módján eddig is szerveztek már gyűjtéseket, de reméli, hogy együtt még eredményesebbek lesznek.

– Maximálisan hiszek a sportolói összefogás erejében. A jégkorongban előfordul, hogy évente akár többször is szervezünk adománygyűjtő akciókat, melyeket elsősorban a kórházakban fekvő beteg gyerekeknek szoktunk eljuttatni. A hétköznapokon kemény játékosok vagyunk, de nekünk is van szívünk, tehát átérezzük az ügy fontosságát. Amit lehet, megteszünk, szívesen segítünk csapattársaimmal együtt akár a személyes gyűjtésben is – ecsetelte Ladányi Balázs, a Debreceni Hoki Klub egykori sokszoros válogatott játékosa.

– Hiszek abban, hogy ezzel az összefogással sok emberhez el fogunk jutni, büszke vagyok rá, hogy a város egy ilyen kezdeményezéssel állt elő, és ebben a vízilabda klub is részt vehet. Mi a fizikumunkat is megpróbáljuk majd hasznosítani, és ebből kifolyólag jól megtömött kék vödröket tudunk majd átadni – fogalmazott Kállay Márk, a Debreceni Vízilabda Sport Egyesület csapatkapitánya.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!