Sport

2015.12.29. 13:58

Kosárlabdás nyárelő volt

Debrecen - Megismerhettük a 3x3-at, míg Nagy Levente mindent vitt a bodysok között.

Debrecen - Megismerhettük a 3x3-at, míg Nagy Levente mindent vitt a bodysok között.

Az április hónapot Nagy Levente sikere indította, a Cutler Gym testépítője megnyerte a Top de Colmart. A tavaszt további címek halmozásával töltötte a bodys, ugyanis diadalmaskodott a Frey Classicon, az NAC világbajnokságon – itt egyéniben és párosban is, Bán Renáta oldalán, elhódította az első helyet –, majd a WABBA vébén. Nagy immáron két szövetségnél, az NAC-nál és a WABBA-nál is abszolút világbajnoknak mondhatja magát.

Aerobikos sikerek

Kurunczi Zoltánra is büszkék lehetünk, ugyanis a DSC-SI 76 esztendős rúdugrója aranyérmet szerzett a lengyelországi veterán atlétikai Európa-bajnokságon.

Aerobikosaink a Világkupán hallattak magukról: Hegyi Dóra és Bali Dániel győzött vegyes párosban Tokióban, amelyen a debreceni Flex-HD versenyzője, Hegyi egyéniben ezüstérmet szerzett.

A Debreceni Jégcsarnok adott otthont az U18-as jégkorong vb divízió I/A küzdelmeinek, a magyarok csoportutolsóként zárták a tornát.

Május első napján a debreceni salakmotoros Eb-elődöntőben a cívisvárosi Tabaka József 10. lett.

Az év ötödik hónapjában kiderült, hogy a DVSE, miután alulmaradt a BVSC-Wáberer Hungária-Zuglóval szemben a rájátszásban, a tizedik helyen zárja a vízilabda bajnokságot.

A New York Pro elnevezésű profi fitnesz- és testépítő versenyen a döntőbe jutott Oláh Vivien, a Cutler Team debreceni sportolója.

A DVSC-TVP női kézilabdázói számára is véget ért a pontvadászat, a lányok a hetedik helyen zártak. Ugyancsak kézilabda: az MKSZ megváltoztatta a 2015/16-os NB I-es pontvadászat versenykiírását, 14 fősre emelték a létszámot, ami azt jelentette, megmenekült a kieséstől a Kőnig-Trade Balmazújváros.

Taroltak a Debreceni Búvárklub versenyzői, összesen 31 országos bajnoki címet szereztek a Gyermek – Ifjúsági – Felnőtt Uszonyosúszó Országos Bajnokságot nemrégiben.

Ellátogattak hozzánk a Real Madrid öregfiúi, akik a DVSC All Stars gárdájával csaptak össze a Nagyerdei Stadionban.

A Mezei-Vill futsalosai idén, ezüstérmesek lettek az első osztályban, míg a DVSC-TEVA labdarúgói negyedik helyen végeztek a bajnokságban, a Ligakupa-döntőben pedig kikaptak hazai pályán a Fraditól.

A Loki stadionjában gálázott a magyar labdarúgó-válogatott, a Dárdai-csapat 4-0-ra verte meg Litvániát a felkészülési meccsen.

Óriási veszteség

Kosarasok pattogtattak a Kossuth téren, itt rendezték ugyanis a 3X3-as U18-as világbajnokság csoportmeccseit és nyolcaddöntőit, de a város adott otthont magyar–román közös rendezésű 35. női kosárlabda Európa-bajnokság középdöntőjének is.

Az olasz nyílt nevezésű íjász-távlövő bajnokságon a hajdúnánási Mónus József az 50 fontos kategóriában új csúccsal, a 70 fontosban pedig jelentős fölénnyel nyert.

Ismét remekeltek az aerobikosok, most csapatban tűntünk ki a bakui Európa Játékokon. A Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel alkotta gárda a románokat és a spanyolokat előzte meg. Vegyes párosban a Hegyi Dóra, Bali Dániel duó a 4. lett.

Óriási veszteség érte a debreceni, de túlzás nélkül állíthatjuk, a hazai drukkertársadalmat: balesetben elhunyt Komáromi Gábor, a Loki vezérszurkolója. „Komcsi” harmincöt évet élt.

HBN–TN


Hajdú-Bihar - Az év első harmadában is szállították a jobbnál jobb eredményeket a megyénkbeli sportolók.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!