Álmosan indult 2015, de aztán a sportolóink belehúztak

Testépítő öltönyfotózás Debrecenben
Testépítő öltönyfotózás Debrecenben - © Fotó: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – Az év első harmadában is szállították a jobbnál jobb eredményeket a megyénkbeli sportolók.

Ahogy általában, úgy 2015-ben is álmosan indult a sport világában az év. Január elején a DVSC női kézisei, a DHK jégkorongozói és a futsalosok „szorgoskodtak” főként, de aztán szépen lassan a többi sportág képviselői is elkezdték. A Loki beleki edzőtáborozásra indult, illetve a DVSE pólósai is újra vízbe csobbantak.

Február elején véget ért a Hajdú-bihari Napló és a Hajdú Online által minden esztendőben megtartott Év sportolója játék. A majd’ egy hónapon át tartó szavazás végén fény derült rá, kik lettek a megye legnépszerűbb sportolói, illetve a szakmai zsűri is meghozta döntését. Utóbbi Trencsényi Jánost (Mezei-Vill, futsal), Oláh Vivient (Cutler Team, fitnesz), Kosina Gergőt (Debreceni Búvárklub, uszonyosúszás), Senánszky Petrát (Debreceni Búvárklub, uszonyosúszás), a Mezei-Vill FC-t (férfi futsal) és Turzó Józsefet (Mezei-Vill, futsal) értékelte a legjobbnak 2014-ben. A közönségszavazatok alapján a legnépszerűbb sportolók Hajdú-Bihar megyében Mónus József (Hajdúnánás, íjász), Risztov Éva (DSC-SI, úszás), Bokross Zsolt (Báthory Gym, K-1), Senánszky Petra (Debreceni Búvárklub, uszonyosúszás), Kókai Dávid (Debreceni Búvárklub, uszonyosúszás) és a DVSC-TEVA (labdarúgás) lett.

És ha február, akkor Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emléktorna Debrecenben, ahol Varga Miklós és Bernáth István aranyéremmel gazdagodott, míg Nagy Péter és Nagy Bence nyakába ezüst került.

A Loki ikonja, Dombi Tibor és a Tankcsapda frontembere, Lukács László együtt futott a 24. Barcelonai Félmaratonon, míg a Cutler Gymben testépítő öltönyfotózást tartottak, a ruhákat olyan bodysok viselték, mint például Bohos Kornél, Nagy Levente, vagy Kathi Béla. A DVSC-TEVA csapata a Puskás Akadémia elleni 1–0-s sikerrel kezdte meg a tavaszi szezont az NB I.-ben. A Hajdúböszörményi TE női futsalcsapata ezüstérmet szerzett a Magyar Kupában, míg az MVFC-Berettyóújfalu ezúttal nem jutott túl az elődöntőn. A Flex-HD aerobikosai nagyszerűen nyitották a szezont a portugáliai világkupán, ahol Hegyi Dóra aranyat szerzett.

Március elején a debreceni Letizia SC kiválósága, Orosz Viktor aranyat nyert a terem­íjász-Európa-bajnokságon. Garamvölgyi Lajos hagyatékával bővült a debreceni Nagy­erdei Stadionban a látogatói központ Loki Múzeuma. A hónapot pedig az V. Rotary Futófesztivál zárta le.

HBN–SZADÓTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek