Sport

2015.12.13. 08:40

EURO-2016 - Bozsik Péter: nem kérnénk át magunkat egy másik csoportba

Budapest/Párizs - Elégedetten értékelte a jövő évi, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság párizsi sorsolását, a magyar érdekeltségű csoport összetételét Bozsik Péter.

Budapest/Párizs - Elégedetten értékelte a jövő évi, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság párizsi sorsolását, a magyar érdekeltségű csoport összetételét Bozsik Péter.

A korábbi szövetségi kapitány az M1 Híradójában úgy fogalmazott: "nem mondom ki, hogy álomsorsolás, de ennél sokkal könnyebb csoportba nem kerülhettünk volna".

"Ahogy körülnézünk, nem igazán kérnénk át magunkat egy másikba, elégedettek lehetünk" - mondta az M4 Sport szakértője azután, hogy szombaton a magyarok a portugálok, az osztrákok és az izlandiak mellé kerültek az F csoportba.

Arra a felvetésre, hogy a szurkolók szerint a kijutás már önmagában siker, az eredmény egy kicsit háttérbe is szorul, úgy reagált: "legyen ez a kiindulási alap, örüljünk annak, hogy ott vagyunk".

"Egy sportember persze, ha megérzi a lehetőséget, igyekszik azt megragadni. Ne feledjük, a négy legjobb harmadik is továbbjut" - tette hozzá.

Mint mondta, az északi futball kiismerhető, az izlandiaknak nincs nagy sztárjuk, fel lehet készülni ellenük.

"Az osztrákok előretörése példa értékű, ellenük nehezebb lesz, de a sok évtizedes hagyomány miatt fel lehet belőlük készülni olyan szinten, hogy pontot, pontokat lehessen tőlük rabolni" - vélekedett.

Ezzel együtt szerinte az izlandi és az osztrák csapatot sem szabad lebecsülni.

A norvégok elleni pótselejtezős párharc első mérkőzésén győztes gólt szerző Kleinheisler László az M4 sportcsatornán kifejtette: erősnek tartja a csoportot, de van esélye a magyar együttesnek.

"Bízom benne, hogy jó eredményeket fogunk elérni" - nyilatkozta a Videotontól biztosan távozó labdarúgó, aki továbbra sem tudta megmondani, melyik klubban folytatja pályafutását.

A magyar válogatott szakmai stábjának tagja, Szélesi Zoltán szerint a D csoport a legerősebb - itt szerepel majd a címvédő Spanyolország, valamint Törökország, Csehország és Horvátország. Hozzátette: helyén kell kezelni a magyarok mindhárom csoportellenfelét, mert nagyszerű csapatokról van szó.

Az 1972-es Európa-bajnokságon résztvevő magyar válogatott tagja, a legutóbbi magyar Eb-gól szerzője, Kű Lajos úgy fogalmazott: ha egészséges önbizalommal rendelkeznek majd a magyar játékosok, reális esélyük lehet a csoportból való továbbjutásra.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!