Sport

2015.11.03. 17:10

Vadító sikerben bíznak

Debrecen - A DVSE lenne a második csapat, mely idén legyőzi a Honvédot bajnokin.

Debrecen - A DVSE lenne a második csapat, mely idén legyőzi a Honvédot bajnokin.

A sikeres Magyar Kupa selejtező után újabb bajnoki találkozó vár a DVSE csapatára, mely szerdán 19 órától a Racionet Honvéd együttesével mérkőzik meg a Kőér utcai uszodában.

– Teljesítettük a célt, bejutottunk a legjobb nyolc gárda közé a kupában, aminek nagyon örülünk. Egyáltalán nem volt könnyű a hétvége, két nap alatt négy meccset játszottunk, és hármat hoztunk is, ez jót tett az önbizalmunknak. Hosszú volt az út Debrecentől Nagykanizsáig, éppen ezért az MK után nem hazafele vettük az irányt, hanem Budapestre. A Fradinak hála edzőpartnerünk is akadt, illetve elkerülhettük az utazás okozta fáradalmakat – mondta el érdeklődésünkre Kuncz Tamás, a DVSE jobbkezes bekkje.

Ahogy arról már beszámoltunk, Varga Tamás tanítványai 16–7-re verték a Tatabányát, 17–11-re múlták felül a Nagykanizsát, míg 14–5-re tudták le a Vasast, csupán az OSC bizonyult jobbnak a cívisvárosiaknál (21–7). Az Újbuda és a kanizsaiak ellen a DVSE saját nevelésű ifjú tehetségei is szerephez jutottak, akik remek teljesítménnyel rukkoltak elő, és gólokkal járultak hozzá az elért eredményhez.

Figyelni mindenkire

Az OB I. B csoportjában öt fordulót követően a Honvéd a második helyen áll, csupán az OSC tudta eddig legyőzni Vad Lajos alakulatát. A hajdúságiak három siker és két vereség után a negyedikek, de terveik szerint a szerda esti összecsapás után győzelmeik száma gyarapszik majd. – Mentálisan és fizikálisan is rendben vagyunk, jönnek az eredmények is, bár nem számítunk könnyű derbire, mégis bizakodunk. A Honvéd egy fiatal, hajtós gárda, megtűzdelve olimpiai bajnokokkal, akiket leszámítva nincs igazán kiugró játékos a fővárosiaknál. Ettől függetlenül csapatszinten remekül működnek, mindenkire oda kell figyelni, ha diadalmaskodni akarunk. Jó szériában vagyunk, szerencsére nincs sérültünk sem, sikerre éhesen várjuk a meccset! – fogalmazott a pólós.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!