Sport

2015.11.08. 18:44

Utolsóként zártak a magyarok, Könczei is játszott

Debrecen - A norvégiai megmérettetésen a DHK jégkorongozója, Könczei Áron debütálhatott nemzeti együttesünkben.

Debrecen - A norvégiai megmérettetésen a DHK jégkorongozója, Könczei Áron debütálhatott nemzeti együttesünkben.

A magyar jégkorong–válogatott Norvégiában szerepelt felkészülési tornán csütörtöktől szombatig. Magyarország a házigazda ellen mutatkozott be, a debütálás nem sikerült valami fényesen, hiszen a norvégok 4–0–ra diadalmaskodtak. Pénteken egy újabb skandináv együttes, Dánia várt Rich Chernomaz legénységére. Ez a meccs már több örömet okozott a játékosoknak, ugyanis Somogyi Balázs találatával a mieink szerezték meg a vezetést a második harmadban. Az északiak ugyan egalizáltak a záró felvonásban, ám a rendes játékidőben nem jutottak dűlőre a felek, végül szétlövést követően a dánok győzedelmeskedtek. Másnap Franciaországgal csapott össze a magyar csapat, ez a találkozó abból a szempontból is érdekesnek ígérkezett, hogy a két alakulat a jövő évi oroszországi világbajnokságon azonos csoportban szerepel majd. Kellemesebb emlékekkel a gallok emlékezhetnek vissza a stavangeri ütközetre, mivel 3–1 arányban győzedelmeskedtek.

Norvégia hibátlan teljesítményének köszönhetően otthon tartotta a trófeát, az ezüstérmes pozícióban Dánia zárt, míg Franciaország a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Magyarország egy pontot gyűjtött, ez a mennyiség a negyedik helyre volt elegendő.

A viadalon először ölthette magára a válogatott szerelését a Debreceni Hoki Klub fiatal csatára, Könczei Áron. A tehetséges hokis próbált élni a játéklehetőséggel, Dánia ellen egy gólpasszal vétette észre magát.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!