Sport

2015.11.22. 17:35

Továbbra sem megy idegenben a DEAC-os lányoknak

Debrecen - A Szegedi KE vendége volt a DEAC kosárlabdacsapata a női amatőr NB 1 8. fordulójában. A találkozó előtt a hazaiak a negyedik helyen álltak, míg a debreceniek az ötödiken, így egy esetleges vendéggyőzelemmel helyet cseréltek volna a csapatok.

Debrecen - A Szegedi KE vendége volt a DEAC kosárlabdacsapata a női amatőr NB 1 8. fordulójában. A találkozó előtt a hazaiak a negyedik helyen álltak, míg a debreceniek az ötödiken, így egy esetleges vendéggyőzelemmel helyet cseréltek volna a csapatok.

A mérkőzést mindkét együttes palánk alatti embereinek megjátszásával kezdte, ez valamelyest a házigazdáknak sikerült jobban, hiszen a negyed derekára már 10-4-re is vezettek. Ezután azonban felébredtek Kovács Imre tanítványai, s egy 14-2-s rohanással a maguk javára fordították a találkozót.

A második negyedben felváltva estek a kosarak, ám mindkét csapat sok hibával játszott. Első sorban Szabó Réka húzta ekkor a hajdúsági csapat szekerét, így szinte végig tartani tudták az 5-6 pontos előnyt. A nagyszünet előtt azonban megrázta magát a Szeged, s két gyors kosárnak köszönhetően sikerült egalizálniuk az eredményt.

fordulás után sem tudott egyik csapat sem nagyobb különbséget kiharcolni, mindkét oldalon akadozott a játék, s a védekezésváltások sem hoztak átütő sikert. A vendéglátók támadólepattanóiknak köszönhetően többször próbálkozhattak a kosárszerzéssel, s ennek a játékrész végére meg is lett a gyümölcse, hiszen a záró etapra öt pontos fórral készülhettek.

Két sikeres középtávolival a Szeged már-már megnyugtató, 9 pontnyi különbséget harcolt ki magának, ám nem adták fel Földvári Andreáék, s hatalmasat küzdve felzárkóztak ellenfelükre. Ezután azonban semmi sem akart összejönni a DEAC-os lányoknak, így a végére tíz pontos hazai siker született.


A tények

Szegedi KE-DEAC 66-56 (12-18; 16-10; 20-15; 18-13)

DEAC: Földvári 15, Göttlinger 6/3, Jávor 10/3, Gál 5/3, Szabó 16/3 cserék: Máriás 4, Papp-, Gaszner -, Gyulai -, Chvatal –

Kovács Imre: Bosszantó hibákat követtünk el, apróságokon múlt a siker. Az első negyedben nagyon jól játszottunk, ám valamiért nem folytattuk azt, ami akkor működött. Támadásban és védekezésben is sokszor rossz megoldásokat választottunk, ha kicsit okosabbak vagyunk, akkor megnyerhettük volna a meccset. Jövőhéten is nagyon fontos idegenbeli mérkőzésünk lesz Kecskeméten, remélem addigra ki tudjuk javítani ezeket a hibákat.


- debka.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!