Sport

2015.11.02. 14:58

Több ok vezetett a „kenyértöréshez”

Debrecen - A „beugró” edző, Ladányi Balázs sikeresen debütált a DHK kispadján a vasárnapi bajnokin.

Debrecen - A „beugró” edző, Ladányi Balázs sikeresen debütált a DHK kispadján a vasárnapi bajnokin.

A Debreceni Hoki Klub fővárosi csapatokkal mérte össze erejét a hétvégén a MOL Ligában. Berta Ákosék pénteken az Újpest otthonában hatalmas pofonba futottak bele (9–2), majd két nappal később a Ferencváros ellen összejött a javítás, a cívisvárosiak 3–2 arányban diadalmaskodtak hazai környezetben. Az újpesti fiaskó Dmitrij Romanov állásába került, a Fradi legyőzésekor Ladányi Balázs vezette az alakulatot.

Hiányzik a rutin

– Tetszett az edzői szerep, bár a nyáron már megtapasztalhattam ezt az érzést, ugyanis felkészülési mérkőzéseken irányíthattam a gárdát. Úgy vélem, a körülményekhez képest sikerült kihozni ebből az összecsapásból a maximumot, legalábbis abból a szempontból, hogy a három pontból mindet itthon tartottuk. Szerencsére jó szájízzel folytatódhat a munka, a válogatott szünetben az erőnlétünkön feltétlenül javítanunk kell – fogalmazott a Hajdú–bihari Naplónak Ladányi Balázs.

Ahogy fentebb már említettük, a DHK és Romanov mester útjai elváltak egymástól. A sportigazgatónál arról is érdeklődtünk, milyen okai vannak az orosz tréner menesztésének.

– A vezetőség úgy érzékelte, a csapat nincs olyan helyzetben, amilyenben lennie kellene. Hiányzott az összhang az edző és a játékosok között, ez a folyamat most csúcsosodott ki, a még mélyebbre süllyedés miatt született meg a döntés. Az újpesti vereség már csak a hab volt a tortán – válaszolta Ladányi.

A hajdúsági együttes az Oroszországból érkező szakvezetőket favorizálta az utóbbi időben, ez a trend folytatódik a közeljövőben is?

– Az orosz–vonal élvez prioritást, bár másik lehetőséget sem zárunk ki. Nincs sok név azon a listán, amelyen a lehetséges jelöltek szerepelnek. A srácok örülnének neki, ha én maradnék a vezetőedző, ám erre nem látok sok esélyt, de sohase mondd, hogy soha. Kevés tapasztalattal rendelkezem, valószínűleg nem vagyok még azon a szinten, amelyet ez a munka megkövetel – zárta mondandóját a válogatott szerelését 227 alkalommal magára öltő Ladányi Balázs.

HBN–BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!