Sport

2015.11.24. 17:57

Paraerőemelő Eb - Tunkel Nándor ezüst-, Várhegyi Krisztián bronzérmes

Eger - Tunkel Nándor a felnőttek között ezüst-, Várhegyi Kri

Eger - Tunkel Nándor a felnőttek között ezüst-, Várhegyi Krisztián a juniorok mezőnyében bronzérmes lett a 49 kilogrammos súlycsoportban, míg Sztanó György a juniorok 54 kilogrammos kategóriájában nyert ezüstérmet Egerben, a paraerőemelő Európa-bajnokság keddi nyitónapján.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint Tunkel három hibátlan gyakorlattal, egyéni csúcsát beállítva, 150 kilogrammal lett második.

"Nagyon jól sikerült a felkészülésem - mondta Tunkel Nándor. - A versenyen jól éreztem magam, sikerült megcsinálnom, amit terveztünk. A világranglistán jelenleg hatodik vagyok, az első nyolc lehet ott Rióban a paralimpián, illetve két szabadkártyát a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság oszt ki. Jövőre még két kvalifikációs verseny lesz, utána dől el, kik utazhatnak Rióba."

Várhegyi 70 kilogrammal szerezte meg a bronzérmet.

Az esti programban a juniorok 54 kilogrammos súlycsoportjában Sztanó 100 kilogrammos eredménnyel lett ezüstérmes.

"Mindenkivel nagyon elégedett vagyok" - értékelt Faragó Péter szövetségi kapitány. "Az első napon két éremben reménykedtünk, ezzel szemben mindhárom versenyzőnk dobogós helyen zárt, a fiúk felülmúlták az előzetes várakozásokat."

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!