Sport

2015.11.27. 16:25

Oly rég vártak már a sikerre, hogy a szakálluk is kinőtt

Balmazújváros - Bőven volt mi motiválja az újvárosi kéziseket, akik véget vetettek a rossz sorozatnak.

Balmazújváros - Bőven volt mi motiválja az újvárosi kéziseket, akik véget vetettek a rossz sorozatnak.

Egy hónap után tudott újra nyerni a Balmazújváros a férfi kézilabda NB I-ben: 31–25-re múlták felül a Ceglédet Füzesi Ferenc tanítványai csütörtökön este a Kőnig Rendezvénycsarnokban.

Az Eger 22–21-es legyőzése után nem igazán jött ki a lépés az újvárosiaknak az utóbbi hetekben, a Komló, majd a Vác is jobbnak bizonyult náluk. Éppen ezért nagyon ráfért már a siker Oláh Gáborékra, akiknek sikerült is véget vetni a rossz időszaknak.

A hatodik percben még úgy tűnt, nem lehet baj, hiszen 4–1-re vezetett az Újváros, azonban a Pest megyeiek előbb kiegyenlítettek, majd előnybe lőtték magukat. De ekkor sem esett kétségbe a hazai gárda, félidőben 14–12-t mutatott az eredményjelző. Fordulás után pedig már tehetetlen volt Kökény István alakulata Temesvári Jánosékkal szemben – teljesen megérdemelt, 31–25-ös sikert aratott a hajdú-bihari egylet, mely feljött a tabella 6. helyére.

Fogadásból szőrösödnek

Ezt megelőzően kétszer találkozott már a két társaság, a bajnokságban és a Magyar Kupában is a Cegléd diadalmaskodott, vagyis bőven volt mi motiválja a Balmazt. – Mindkét meccset az ő otthonukban játszottuk, ami alapjaiban meghatározott sok mindent. Most mi élvezhettük a hazai pálya előnyeit, és ki is jött végre a lépés, összeállt a védelmünk, illetve a támadásaink szintén eredményesek voltak. Az eleje még szorosan alakult, de aztán a második félidőben meg tudtunk lépni, sikerült győzni, és nem is csak egy-két góllal. Persze plusz erőket mozgatott meg bennünk a reváns lehetősége, ahogyan az is, hogy tudtuk, ha nyerünk, a tabellán is feljebb kapaszkodhatunk. Nagyon örülünk a diadalnak, már ránk fért! – idézte fel a történteket István Péter, aki annyit várt már az újabb győzelemre, hogy kinőtt a szakálla.

Ez persze csak vicc, természetesen nem a várakozás miatt „szőrösödött ki”, hanem egy fogadás miatt. – Hárman kezdtük el, Morva Zoltán már vagy három hete kiszállt, de Korsós Ádám és én még nem vágtuk le a szakállunkat. Azt nem árulhatom el, miben fogadtunk, azt viszont kijelenthetem, a végsőkig kitartok! – mondta a kézis.

Az Újvárosból Hanták bizonyult a legeredményesebbnek, hétszer talált be a Cegléd ellen, utána pedig öt góllal István következett. – Most sem vagyok elégedett magammal, akadtak kihagyott helyzeteim, de arra törekszem, minimálisra csökkentsem a hibáimat – fogalmazott.

Mint kiderült, ünneplésre nem volt alkalmuk Istvánéknak, ugyanis pénteken délben már edzettek, a hétvégéjük viszont szabad lesz, így feltöltődve kezdhetik meg hétfőn újra a munkát, és készülhetnek a jövő szombati orosházi túrára.

HBN


KŐNIG-TRADE BALMAZÚJVÁROSI KK–CEGLÉDI KKSE 31–25 (14–12)

Balmazújváros, 700 néző. V: Dobrovits, Tájok

Balmazújváros: Paul – Balda 1, Korsós 2, Simovics 1, Balázs S. 1, Lazics 3, Kekezovics. Csere: Bagi (kapus), Temesvári 4, Tomic 2, Oláh G. 1, Morva, Vranac 4, Hanták 7 (3), Horváth D., István 5. Edző: Füzesi Ferenc

Cegléd: Bősz – Országh, Perisics 7 (1), Andjelics 7 (3), Tóth N. 1, Lepsényi 3, Hódi 1. Csere: Abramovics, Mojsilov (kapusok), Karanovics, Lászlai, Kun 4, Sipeki, Borsos 1, Megyeri, Grbovics 1. Edző: Kökény István

Az eredmény alakulása: 4. perc: 1–1. 6. p.: 4–1. 14. p.: 6-6. 19. p.: 7–9. 23. p.: 10–10. 36. p.: 18–14. 42. p.: 21–14. 48. p.: 24–18. 59. p.: 29–23

Kiállítások: 14, ill. 10 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 4/4


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!