Sport

2015.11.03. 12:29

Női kézilabda NB I - FTC-Győr csúcsrangadó Szucsánszki nélkül

Budapest - Válogatott irányítója, Szucsánszki Zita nélkül fogadja a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria a Győri Audi ETO KC-t szerdán 18 órakor a női kézilabda NB I csúcsrangadóján.

Budapest - Válogatott irányítója, Szucsánszki Zita nélkül fogadja a címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria a Győri Audi ETO KC-t szerdán 18 órakor a női kézilabda NB I csúcsrangadóján.

A fővárosiak legjobbja vasárnap, a német Thüringer HC elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett részleges bokaszalag-szakadást, de Elek Gábor vezetőedző szerint csak ezt az egy találkozót hagyja ki.

"Szombaton megint a Thüringerrel játszunk, és jelen pillanatban a BL-re jobban kell figyelnünk, mint az NB I-re. Persze szó sincs arról, hogy ne akarnánk legyőzni legfőbb hazai riválisunkat!" - fogalmazott Elek.

A Győr jelenleg lépés-, azaz egy pont előnyben van, mert eddig mind a kilenc bajnoki mérkőzését megnyerte, ugyanakkor az FTC szeptember 23-án pontot vesztett Dunaújvárosban (29-29). Hazai siker esetén a fővárosiak ugornának a tabella élére, míg ha a Győr győz, akkor nagy valószínűséggel az alapszakasz élén zár.

A vendégeknél a szülés után visszatérő Görbicz Anita egyre több játékidőt kap, és lassan visszanyeri korábbi formáját. Az FTC-ben Nerea Pena és a most hiányzó Szucsánszki 45-45, Hornyák Dóra pedig 39 találatig jutott eddig, az ETO-ban Jorum Linn Sulland 41, Heidi Löke 38, Yvette Broch 33 gólos.

A két csapat a szezon elején találkozott már, augusztus 29-én a Győrben rendezett Szuperkupában a Magyar Kupa-győztes ETO 29-24-re győzött a magyar bajnok FTC ellen. Azon a meccsen Löke és Sulland, illetve Pena 6-6-szor volt eredményes.

A BL-ben az FTC-nek megy jobban: három forduló után, azaz a csoportkör felénél a fővárosiak két győzelemmel és egy döntetlennel, a győriek pedig két győzelemmel és egy vereséggel állnak kvartettjükben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!