Sport

2015.11.10. 15:46

Nem kérdés, Hegyi Dóráék arattak az Európa-bajnokságon

Debrecen, Elvas - A debreceni Flex-HD-t kilenc aerobikos képviselte Portugáliában.

Debrecen, Elvas - A debreceni Flex-HD-t kilenc aerobikos képviselte Portugáliában.

A portugáliai Elvas városa adott otthont a 9. Aerobik Európa-bajnokságnak, melyen több mint 300 sportoló, 23 ország képviseletében vett részt. A magyar junior és felnőtt delegáció gerincét nagyrészt debreceniek alkották, a Flex-HD-ből tizenkét sportoló.

Hegyi Dóra: ezüstérem

Szenzációs eredmények születtek, magyar éremeső volt a felnőtteknél, a fiatalabbak pedig kivétel nélkül bejutottak a legjobb nyolc közé.

Felnőtt női egyéniben a flexes Hegyi Dóra első helyen kvalifikált, majd a döntőben rendkívül szoros versenyben ezüstérmet szerzett a román Corina Constantin mögött.

Vegyes párosban a bakui Európa Játékokon 4. helyezést elért Hegyi Dóra (Flex-HD) és Bali Dániel (PSN Zrt) alkotta duó remek teljesítménnyel szerezte meg a bronzérmet, megelőzve a júniusi játékokon előttük végzett orosz kettőst.

A triók versenyében nagy meglepetést szerzett az újonc magyar egység, Nagy Barbara (Flex-HD), Lendvay Réka (BDSE) és Tácsik Hunor (Flex-HD) az igen előkelő 5. helyen végeztek.

Legmagasabb pontszámmal jutott döntőbe a válogatott csoport, a Flex-HD SE–BDSE–PSN Zrt. A Bali Dániel–Farkas Balázs–Hegyi Dóra–Lendvay Dóra–Szőllősi Panna összeállítású egység végül a fináléban minimális különbséggel a 2. helyre szorult Olaszországgal szemben.

Aerodance kategóriában magyar bronzérem született, Lendvay Dóra, Lendvay Réka, Mazács Fanni, Meleg Dóra, Nagy Barbara, Szalóki Emese, Szőllősi Panna, Tóth-Szolnoki Anna (Flex-HD–BDSE–PSN Zrt–Óbudai WDSE) jóvoltából.

A hazai felnőtt aerobik válogatott eddigi legsikeresebb Eb-jét tudhatja maga mögött, hiszen a kiváló helyezéseknek köszönhetően Magyarország a nemzetek közötti összesített versenyben aranyérmet szerzett.

Remeklő juniorok

Kitettek magukért a hajdúsági juniorok is, három versenyszámban vettek részt és mindhárom alkalommal bejutottak a legjobbak közé. A Flex-HD SE kiválósága, Bökönyi Klaudia egyéniben, és Magyar Annával, valamint Ökrös Jankával kiegészülve trió kategóriában is egyaránt 7. helyen végzett. A csoportok versenyében a Bökönyi-Magyar-Ökrös-Ötvös-Szász összeállítású flexes csoport 6. helyezést ért el a világszínvonalú döntőben.

HBN


9. Aerobik Európa Bajnokság eredményei:

Felnőtt női egyéni: 2. Hegyi Dóra (Flex-HD)

Felnőtt férfi egyéni: 15. Farkas Balázs (Flex-HD)

Felnőtt vegyes páros: 3. Hegyi Dóra, Bali Dániel (Flex-HD, PSN Zrt.), 14. Szőllősi Panna, Farkas Balázs (Flex-HD)

Felnőtt trió: 5. Nagy Barbara, Lendvay Réka, Tácsik Hunor (Flex-HD, BDSE)

Felnőtt csoport: 2. Bali Dániel, Farkas Balázs, Hegyi Dóra, Lendvay Dóra, Szőllősi Panna (Flex-HD, BDSE, PSN Zrt.)

Felnőtt Aerodance csoport: 3. Lendvay Dóra, Lendvay Réka, Mazács Fanni, Meleg Dóra, Nagy Barbara, Szalóki Emese, Szőllősi Panna, Tóth-Szolnoki Anna (Flex-HD, BDSE, PSN Zrt., Óbudai WDSE)

Junior női egyéni: 7. Bökönyi Klaudia (Flex-HD)

Junior trió: 7. Bökönyi Klaudia, Magyar Anna, Ökrös Janka (Flex-HD)

Junior csoport: 6. Bökönyi Klaudia, Magyar Anna, Ökrös Janka, Ötvös Panna, Szász Nóra (Flex-HD) 12. Juhász Flóra, Kiss Anna, Bálint Júlia, Dévai Lúcia, Frank Cintia (Tótágas ASE, Forma Fitt SE, Óbudai WDSE)

Felkészítők:

  • Flex-HD SE: Kovácsné Laurinyecz, Kovács Judit
  • Tótágas ASE: Borbélyné Debreczeni Judit

  • Debrecen, Elvas – A portugáliai Elvasban rendezték az aerobik kontinensbajnokságot, ahol Hegyi Dóra Bali Dániellel párosban bronz-, míg női egyéniben ezüstéremmel zárt.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!