Sport

2015.11.25. 17:36

Kőkemény derbi várható a Kökény-csapat ellen

Balmazújváros - Javítana a Cegléd elleni mérlegén csütörtökön este a Balmazújváros.

Balmazújváros - Javítana a Cegléd elleni mérlegén csütörtökön este a Balmazújváros.

Hazai pályán folytatja az NB I-es pontvadászatot a tabella nyolcadik helyén álló Balmazújvárosi KK: csütörtökön 18 órától a hatodik Ceglédi KKSE látogat a Kőnig Rendezvényközpontba. Majd’ két héttel ezelőtt játszott legutóbb bajnokit Füzesi Ferenc alakulata, akkor a Vác otthonában 34–30-ra alulmaradtak Temesvári Jánosék. Múlt vasárnap épp a ceglédiek is a váciakkal csaptak össze, abból a párharcból is Zsiga Gyula tanítványai kerültek ki győztesen (26–20).

Találkozott már egymással idén az Újváros és a Pest megyei gárda, szeptember 5-én kiélezett csatában végül Kökény István csapata bizonyult jobbnak, 28–26-ra nyert a Cegléd. De van ám frissebb élménye is a hajdú-bihari egyletnek aktuális ellenfeléről, a Magyar Kupa harmadik fordulójában, október 21-én is összehozta a két brigádot a sors, és akkor is fővárosi siker született (29–26).

Összeszedettek

Van tehát bőven törleszteni valója az újvárosiaknak, akik alaposan fel is készültek a „randevúra”. – Kőkemény edzésekkel telt az elmúlt szűk két hét, hangolódtunk a Ceglédre. Hamar túl kellett tennünk magunkat a váci fiaskón, hiszen komoly feladat vár ránk. Számunkra mindegyik meccs fontos, lehetőleg mindig nyerni szeretnénk, így most is erre készülünk. A Kökény István által irányított társaság igen összeszedett, és ebben rejlik az erőssége is. Az elszórt labdákat megszerezve gyors támadásokat tudnak vezetni, jól kontráznak. Nehéz kiemelni bárkit is a riválisunktól, mivel csapatként működnek jól, de azért Bíró Balázsra nem árt majd egy kicsivel jobban figyelni. Stabil védelemre, és jó kapusteljesítményre lesz szükségünk, ha diadalmaskodni akarunk – mondta az Újváros jobbátlövője, Oláh Gábor a Hajdú-bihari Napló érdeklődésére.

Amint megtudtuk, szerencsére hellyel-közzel mindenki ki tudta pihenni a kisebb sérüléseit, eltökélten várja a Balmaz a rangadónak is beillő mérkőzést.

A Cegléd elleni derbivel együtt még négy ütközet vár a Füzesi-tanítványokra idén. Ahogy Oláh fogalmazott, sűrű hónapok vannak a hátuk mögött, így már nagyon várják a téli pihenőt, de addig persze mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbb pontot összeszedjék.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!