Sport

2015.11.17. 09:53

"Amikor Priskin betalált, szinte felrobbant a stadion"

Debrecen - Egyszerűen nem születhetett más eredmény, mint magyar siker a budapesti visszavágón.

Debrecen - Egyszerűen nem születhetett más eredmény, mint magyar siker a budapesti visszavágón.

A debreceni Becsky István azon több mint 22 ezer drukker egyike volt, aki a helyszínen, a Groupama Arénában szurkolta végig a Magyarország-Norvégia Európa-bajnoki pótselejtezőt.

Nem veszíthetünk!

– Közel két órával a kezdés előtt érkeztünk a stadionhoz, s már a parkolóban remek hangulat fogadott bennünket, mindenki nagyon bizakodó volt. Ez a fíling az arénába lépve tovább fokozódott, már a bemelegítésnél azt éreztem, hogy ezen az estén nem veszíthetünk. A gyakorlások során Andy Möller fanatizálta a játékosokat, akiken látszott, kellő önbizalommal léptek pályára – kezdte a visszatekintést a cívisvárosi sportvezető, aki családja körében tekintette meg a meccset.

Együtt van a csapat

– Frenetikus hangulatban telt a mérkőzés, majd amikor Priskin betalált, szinte felrobbant a stadion. A fiúk megérdemelték a sikert, hiszen mindvégig csúsztak-másztak a pályán, mindent beleadtak. A lefújás pillanatában elszabadultak az érzelmek, megindító volt látni a boldogságot édesapámon és keresztapámon, akik 44 évet vártak egy ekkora sikerre. Számomra is életre szóló élményt jelentett ez a diadal, a labdarúgó emlékeim közül ez lett a legnagyobb siker. Úgy érzem, talán így még jobb volt kiharcolni az Eb-részvételt, mint legjobb harmadikként. A saját kezünkben volt a sorsunk, s éltünk a lehetőséggel, ezért igazán büszkék lehetünk magunkra! A sikerhez szerencse is kellett, de ennyi igazán belefért, hiszen annyiszor voltunk már pechesek. A meccs után a válogatott több tiszteletkört is futott, ám a taps nem akart szűnni. Megindító volt, hogy a helyszínen lévők és a csapat senkiről sem feledkezett meg, éltették a korábbi kapitányt, Dárdai Pált, s megemlékeztek a napokban elhunyt Fülöp Marciról és Várhidi Pálról is. Ez a csapat most nagyon egyben van, bízom benne, az Európa-bajnokságon is bizonyítanak a fiúk – én a helyszínen szurkolok majd nekik! – zárta mondandóját Becsky István.

HBN–Boros Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!