Sport

2015.11.04. 14:24

Hazatért a Provident Kupára a válogatott kézis

Debrecen - A válogatott Nagy Kornél szerint még sok a munka, de jó a megkezdett irány.

Debrecen - A válogatott Nagy Kornél szerint még sok a munka, de jó a megkezdett irány.

A januári Európa-bajnokságra készülő férfi kézilabda-válogatott hétfő óta Debrecenben edzőtáborozik, majd részt vesz a péntektől vasárnapig tartó Provident Kupán. A magyar csapat szerdán sajtónyilvános edzést tartott a torna helyszínén, a Főnix Csarnokban.

Frissítik az emlékeket

– Boldog vagyok, hogy újra együtt együtt dolgozhat a csapat, ideálisak a feltételek Debrecenben, a fiúk pedig nagyon lelkesek – nyilatkozta a tréning előtt Talant Dujsebajev, a válogatott szövetségi kapitánya. – Az összetartás és a Provident Kupa lényege az, hogy átismételjük az elmúlt egy évben gyakoroltakat, illetve tisztább képet kapjunk az Eb-keretet illetően. Sajnos balkezeseink közül nem lehet itt Nagy László, Ancsin Gábor és Gulyás Péter sem, ezt a helyzetet igyekszünk olyan módon a saját előnyünkre fordítani, hogy jobbkezes jobbátlövővel is próbálkozunk, ezzel színesítve a taktikai repertoárunkat.

A kirgiz-spanyol szakember a Napló kérdésére elmondta, a Provident Kupán szereplő riválisokra, azaz a fehéroroszokra és az argentinokra nem készül külön a gárda, hanem az elsajátítandó elemeket próbálják gyakorolni.

Újra itthon

A válogatott keretben található Nagy Kornél, aki hajdúsági gyökerekkel rendelkezik, ahogy ő fogalmazott: „nádudvari gyerek”.

– Nagyon örülök, hogy Debrecenben edzőtáborozunk, ugyanis ritkán járok haza, így legalább találkozhatom a családdal – fogalmazott a francia Dunkerque légiósa, aki elárulta, figyelemmel kíséri a hazai bajnokságot, s kifejezetten örül annak, hogy a Balmazújváros révén egy erős középcsapata van a megyének – azt viszont sajnálja, hogy a cívisvárosban nincs élvonalbeli gárda.

– Annak ellenére, hogy a jelenlegi keretben sok a fiatal, jó játékerőt képviselünk. Dujsebajev irányításával a spanyol stílust játsszuk, ami rendkívül fegyelmezett, centiméterre meghatározott játékot igényel. Ezt nem egyszerű elsajátítani – a Veszprémnek és a Szegednek is majdnem fél évbe telt, mire megtanulták –, de szerintem jó irányba haladunk – vélekedett az átlövő.

HBN-Boros Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!